NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Knutselen in groep 1 

Knutselen is zoveel meer dan een beetje fröbelen. Tijdens een creatieve activiteit krijgen kinderen de kans om hun fantasie de vrije loop te laten gaan en werken zij tegelijkertijd aan hun expressie, taalontwikkeling, concentratie, motoriek en sociale vaardigheden. Met onze kleurrijke, stevige en kindvriendelijke materialen, laat je ze met een gerust hart aan de slag gaan. 

Waarom knutselen in groep 1?

Knutselen in groep 1 helpt de kinderen om hun fantasie en creativiteit te gebruiken. Jonge kinderen hebben veel fantasie en die kunnen zij doormiddel van het knutselen gebruiken. Daarnaast helpt het kinderen om samen te werken, zelfstandig te zijn, te werken met nieuwe materialen en om een trots gevoel te krijgen zodra hun knutselwerkje af is.  

Knutselwerk inspiratie

Het is soms best lastig om goede en leuke knutselwerkjes uit te kiezen. Als je even geen inspiratie hebt is het handig om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar voorbeelden van knutselwerkjes. Hierbij is het handig om te kijken wat voor knutsel spullen je al in de klas hebt liggen zodat je deze kan gebruiken. Ook kan je kinderen mee laten kiezen door 3 knutsel voorbeelden te laten zien, zodat zij kunnen kiezen welke ze het leukste vinden. De kinderen kunnen hierdoor aan de slag gaan met hun eigen knutselwerk die ze hebben gekozen.  

Wat voor knutselwerkje de kinderen nu maken, het is en blijft leuk om er mee aan de slag te gaan. Op deze manier zijn de kinderen lekker bezig en heb jij na afloop een kleurrijk klaslokaal vol met mooie knutselwerkjes! Een soort museum vol met creatieve en inspirerende kunst. Knutselen in groep 1 is dus niet alleen goed voor de ontwikkeling van de kinderen, maar ook leuk voor de sfeer in de klas!