Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Zomervakantie: 10 tips tegen verveling

Heerlijk die zomervakantie. Maar, soms heb je van die dagen dat de kinderen zich gaan vervelen. De beste manier om daar vanaf te komen? Door creatief bezig te gaan. Met deze 10 (knutsel)activiteiten ga je verveling tegen, stimuleer je creativiteit én stimuleer je de motorische ontwikkeling van jouw kind!

Tip 1: Maak je eigen stoepkrijt (en gebruik het)

Je hoeft maar naar buiten te kijken of je ziet het al: kinderen die stoepkrijten. Maar hoe leuk is het als ze met klei hun eigen stoepkrijtklei kunnen maken? Met bijvoorbeeld Creall Chalk Clay maken ze de leukste kleurrijke figuren om later mee te krijten.

Tip 2: Schaduwtekenen

Lekker in het zonnetje tekenen. Maar wat als je vind dat je nog niet zo goed kan tekenen? Gebruik de zon door te schaduwtekenen met (vinger)verf, krijtjes, potloden enz.! Zo leren de kids die lastige vormen en verhoudingen tekenen: oefening baart kunst!

Tip 3:Naar het strand in de achtertuin/woonkamer of op het balkon

Te druk op het strand? Of staat het te gieten van de regen? Dan haal je de ervaring van het strand makkelijk in huis met bijvoorbeeld Creall Modelling Sand. Dit heerlijk zachte speelzand is perfect om mee te spelen en te bouwen én ruimt heel gemakkelijk weer op.

Tip 4: Vies worden met vingerverf

Wat vinden kinderen nou leuker dan lekker vies worden? Met vingerverf hebben ze uren speel- en knutselplezier terwijl ze lekker vies worden. Met een makkelijk uit- en afwasbare variant zijn ze ook zo weer schoon.

Tip 5: Schilderen met takjes en bladeren

Ga de natuur in voor takjes, bladeren, bloemen, dennenappels: wat je maar kunt vinden. Dit is namelijk leuk materiaal om mee te schilderen of te stempelen. Laat je kids vormen en texturen van de materialen ontdekken terwijl ze lekker zitten te schilderen.

Tip 6: Stopmotion filmpje van klei

Met klei en een smartphone maken de kinderen gemakkelijk een eigen stopmotionfilmpje. Laat ze bijvoorbeeld een poppetje kleien dat in zijn/haar kleiwereld op allerlei avonturen gaat.

Tip 7: Raamtekeningen

Is de zomer ver te zoeken? Haal de zomerse sferen dan in huis met raamtekeningen. Met stickerverf maak je bijvoorbeeld leuke stickers die makkelijk te verplaatsen of te verwijderen zijn.

Tip 8: Leuk je zomerkleding op

Wat is er nou leuker dan een zelfgemaakt T-shirt dragen? Laat je kinderen hun eigen zomerkleding versieren met textielverf.

Tip 9: Help de natuur

Hete, droge zomers zijn niet goed voor de natuur. Help haar een handje door bijvoorbeeld een bijenhotel te knutselen en schilderen. De bijtjes zullen je kinderen dankbaar zijn en zij kunnen vol trots hun bijenhotel laten zien!

Tip 10: Maak je eigen spel: bijvoorbeeld boter kaas en eieren

Een (bord)spelletje spelen heeft veel voordelen. Hoe tof is het om je eigen spel te maken? Maak bijvoorbeeld een duurzaam boter-kaas-en-eieren waar je keer op keer van geniet.