Gepubliceerd op 7 juli 2022

Yes, de zomervakantie staat weer voor de deur. Terwijl de schoolboeken opgeborgen mogen worden, is dit hét moment om de leesboeken tevoorschijn te halen! Om de welbekende zomerdip te voorkomen, is het namelijk belangrijk dat kinderen ook tijdens de vakantie blijven lezen. Benieuwd wat je kunt doen om kinderen aan het lezen te houden? Lees dan snel verder!

Lekker doorlezen met Zwijsen

Om kinderen te motiveren lekker door te lezen in de vakantie, heeft Zwijsen weer 2 leuke zomerleesboekjes gemaakt. Speciaal voor scholen zijn er zomerlezen-pakketten gemaakt voor kinderen eind groep 3 en eind groep 4.

In dit boekje lezen kinderen het verhaal ‘Door dik en dun’, geschreven door Rindert Kromhout. Maar ook vinden ze in dit boekje ‘het grote Zomerlezen-spel’, zomerse weetjes, moppen, een recept voor een Tostivis, puzzels en nog veel meer leuke lees-doe-dingen.

Voor dit boekje schreef Anneke Scholtens het verhaal ‘Muizenval’. Een spannend verhaal over Harrie en de muis in zijn keuken die hij wil beschermen voor de muizen val van zijn moeder. Lukt het Harrie om de muis te redden? Ook vinden kinderen ook in dit boekje ‘Het grote Zomerlezen-spel’, zomerse weetjes, moppen, een recept voor een ijsjestoetje, puzzels en nog veel meer leuke lees-doe-dingen.

zomerlezen eind groep 3

zomerlezen eind groep 4

Bestel de zomerleesboeken pakketten nu in de webshop.

Bestel Pakket Zomerlezen leesdoeboekjes