Gepubliceerd op 26 juli 2019
Leestijd 3 min.

Het zonnige weer biedt eindeloos veel mogelijkheden voor buitenspelen. Maak daar als kinderopvang volop gebruik van. Laat kinderen op een leerzame manier plezier maken met allerlei zomeractiviteiten. Ontdek onze leuke tips en ga lekker naar buiten!

Prikkel ze met het blotevoetenpad

Combineer de zomeractiviteiten met de ontwikkeling van hun zintuigen en sensorische waarneming. Maak samen met de oudere kinderen en volwassenen een blotevoetenpad. Door allerlei materialen waar ze overheen kunnen lopen op bijvoorbeeld een gazon te leggen, prikkel je op een speelse manier hun zintuigen.

Blotevoetenpad
Blotevoetenpad

Prikkel de zintuigen met het blotevoetenpad

Bestel het blotevoetenpad

Balanceer op de balanceerpaden

De inschuifbare balanspaden kunnen worden geconfigureerd als cirkels, kronkels en bochten. De vier patronen van voetafdrukken op de bolle oppervlakken simuleren het wandelen van dieren over de paden, wat zorgt voor meer plezier tijdens het spelen!

balanceerpaden

Ga op jungle-onderzoek

Zit jouw kinderopvang vlakbij een bos of natuurrijke omgeving? Laat de kleintjes een jungle-onderzoek doen. Met een vergrootglas of jampotje in de hand gaan ze tijdens een avontuurlijke speurtocht op zoek naar verschillende dieren uit het rijk. Daarna is het natuurlijk leuk om de diertjes onderzoeken en aan iedereen te laten zien welk soort ze hebben gevonden.

Spelen met water

Laat de kinderen met een zand-watertafel spelen en ze zijn urenlang zoet. Leg er verschillende gereedschappen in, zoals een gieter of schepje. Het vullen, bouwen, legen en het heen en weer rennen om de tafel gaat direct van start.

Spelen met water

Lekker spelen met water en zand

Bestel de zand-watertafel

Tips voor zomeractiviteiten met kinderen van 0-6 jaar

  • Gebruik een teiltje met een laagje water om baby’s en dreumesen mee te laten spelen. Ze zullen genieten!
  • Speel met ze door hun bewegingen na te doen. Je kan het spelen uitbreiden door ze leuke vormpjes te geven waar ze het water mee in en uit scheppen.
  • Zet liever geen bekers neer om mee te spelen voor baby’s en dreumessen. Hiermee nodig je ze uit het water op te drinken.
  • Laat ze spelen met de flexibele siliconen HIX kegels van Moluk. Ze kunnen eindeloos met de kegels spelen, in of uit het water.

Laat je inspireren met onze producten.

Bekijk ons buitenspelmateriaal