Gepubliceerd op 23 juli 2020
Leestijd 3 min.

Wat doen kinderen het liefst op een warme zomerdag? Spelen en leren met zand en water natuurlijk! Zorg wel voor voldoende schaduw en drinkwater. En pas je lesrooster aan, want in de middag is het echt te warm voor leervakken. Kies dan voor waterspelletjes waarbij ontdekken en samenwerken centraal staan.

Er valt veel te ontdekken met verschillende materialen: wat blijft drijven, wat gaat zinken, hoe maak ik een draaikolk? Met slangen, trechters, spuitflessen, maatbekers en zeven kunnen kinderen eindeloos experimenteren met water.

Laat de kinderen experimenteren met water

Bestel de boxen vol watermaterialen

Spelen met modder stimuleert de sensomotorische ontwikkeling van kinderen: ze leren voelen en tasten. Die zintuiglijke ervaring maakt het spelen rustgevend en ontspannend. Deze lage, rechthoekige zand- en watertafel is speciaal voor peuters. Het onderstel is van massief beukenhout, twee van de vier poten zijn voorzien van geremde wielen. De bak is van oersterk blauw kunststof en voorzien van een handige afvoerkraan.

Zand kan koud of juist warm zijn, of zo zacht dat het door je vingers glijdt. Met stevig zand kun je een kasteel bouwen. Doe je er meer water bij, dan verandert de structuur en krijg je echte modder. Zo leer je nog eens wat van deze rechthoekige zand-watertafel! Het onderstel, met twee geremde wielen, is van massief beukenhout. De extra diepe opbergbak heeft een afvoerkraan, twee speelse afritten en een speciale roosterbodem voor extra schoonmaakgemak.

Jonge kinderen zijn dol op deze compacte zand-watertafel met transparante, kunststof bak. Het metalen frame is in hoogte verstelbaar van 44 tot 58 cm en heeft twee geremde wielen. Tijdens het spelen kan de deksel onder op het frame worden gelegd, na het spelen sluit je de bak ermee af. Zo blijft het water schoon.

Experimenteer in de modder met de modderspeelset

Bestel de modderspeelset

Handig! Dit flexibele zand- en watercanvas leg je plat neer, of je maakt er een bak van door de hoeken aan elkaar te knopen. De opstaande rand heeft dan een hoogte van 12 cm. Ideaal voor allerlei experimenten met kleuren, schuim, zand en water. Gemaakt van stevige kunststof in de kleur blauw. Leverbaar in twee formaten.

Lekker spelen en experimenteren met de Tuff Tray! Deze degelijke, inklapbare onderstellen zijn in drie hoogtes te verstellen, zodat ook de kleinste peuters mee kunnen doen. Je past de hoogte heel simpel aan door extra stukken in het frame te klikken. De gepoedercoate stalen buizen zijn voorzien van plastic antislip voetjes.

De bijbehorende bakken zijn los verkrijgbaar.

Experimenteer met de Tuff Tray

Bestel de Tuff Tray