Gepubliceerd op 17 juni 2021
Leestijd 3 min.

Veel scholen hebben gemerkt dat de schoolsluitingen de leesprestaties geen goed hebben gedaan. Met de zomervakantie voor de deur, wil je verdere achteruitgang voorkomen. Vaak zijn ouders zich er niet van bewust hoe belangrijk het is dat kinderen blijven lezen tijdens de vakanties. Zeker tijdens een lange vakantie moeten kinderen veel leeskilometers blijven maken om hun leesniveau vast te houden. Als leerkracht kun je dit stimuleren!

Zomerlezen

Om zomerlezen bij jonge lezers te stimuleren, heeft Zwijsen weer twee leuke boekjes gemaakt. Een boekje op E3 voor kinderen die na de zomer naar groep 4 gaan en een boekje op E4 voor kinderen die volgend schooljaar naar groep 5 gaan. Elk pakket bevat 5 dezelfde boekjes. Ze zijn geniet en hebben een handig formaat, dus ze kunnen zó mee in de koffer of strandtas!

  • Met verhalen van bekende kinderboekenschrijvers
    Voor het boekje van groep 3 schreef Mirjam Oldenhave het verhaal Hier waak ik! en in het boekje van groep 4 staat een verhaal van Martine Letterie Ik wil later ridder worden.
  • Zomerse weetjes, puzzels en doe-opdrachten
    Elk boekje bevat leuke puzzels, opdrachtjes en uitdagingen. En natuurlijk een ‘lezen op gekke plekken-bingo’!
  • Leuk als afscheidscadeautje
    De zomerleesboekjes zijn niet alleen heel leuk te geven als cadeautje aan het einde van het schooljaar, je zorgt er ook voor dat kinderen tijdens de vakantie lekker blijven lezen.

De zomerleesboeken pakketten bestel je in de webshop.

Bestel het Pakket Zomerlezen leesdoeboekjes

Tip: gebruik het NPO-geld voor een leesoffensief

Als je een leesachterstand signaleert bij een aantal van je leerlingen, is het een goed idee om het NPO-geld in te zetten voor een leesoffensief. Een deel daarvan kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de zomerleesboekjes (interventie ouderbetrokkenheid of interventie leermiddelen). Wil je jouw leerlingen ook na de zomervakantie lekker verder laten lezen? Een goed gevulde schoolbieb is het ideale startpunt voor leesbevordering op school. Met de handige schoolbiebscan van Zwijsen heb zo in kaart hoe jouw schoolbieb ervoor staat. Je krijgt inzicht in je collectie én een advies op maat over nieuwe en actuele kinderboeken.