Gepubliceerd op 17 maart 2022
Leestijd 2 min.

Door de toenemende digitalisering in het onderwijs zijn scholen steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. CTOUCH heeft 4 tips voor je hoe je cyberaanvallen kan voorkomen.

Tip 1: Maak gebruik van een wachtwoord policy

Welkom123 is géén veilig wachtwoord. Toch gebruiken veel mensen dit nog als wachtwoord. Maak daarom gebruik van een wachtwoord policy waarin je aangeeft dat onderwijsprofessionals hun wachtwoord bijvoorbeeld eens in de drie maanden een melding krijgen om het wachtwoord te wijzigen én welke eisen er aan een wachtwoord zitten.

Tip 2: Maak iedereen bewust van phishing

Stuur bijvoorbeeld eens een testmail rond die als ware dient als “nep phishing mails”. Zo kun je monitoren wie van jouw collega’s klikken op deze mail.

Tip 3: Inspecteer je netwerk!

Maken de kinderen en onderwijsprofessionals gebruik van dezelfde WiFI? Door je netwerk op te delen in kleinere segmenten kun je cyberdreigingen voorkomen.

Tip 4: Check welke devices allemaal zijn aangesloten op de WiFi

Sluit jouw CTOUCH touchscreen veilig aan op het internet. Sla bijvoorbeeld geen privégegevens op op je scherm. En zorg dat iedere leerkracht een unieke pincode heeft om aan de slag te kunnen met het touchscreen.

Meer weten over cybersecurity in het onderwijs?

Download de gratis whitepaper van CTOUCH

Download nu!