Gepubliceerd op 17 juni 2021
Leestijd 3 min.

Uit onderzoek is gebleken dat het leesniveau van kinderen flink achteruit kan gaan als ze gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen. Uit een poll onder leerkrachten blijkt dat 90% dit ook terugziet bij leerlingen, als ze na de vakantie weer naar school komen. Waar het hele vorige schooljaar zo hard aan is gewerkt, moet dan weer deels opnieuw opgebouwd worden. Daar wil Blink graag wat aan doen!

Blink Zomerlezen

Met Blink Zomerlezen blijven leerlingen een zomer lang lezen. Manon Sikkel, Tosca Menten en Maren Stoffels schreven elk een echt spannend verhaal voor groep 3 t/m 8. En extra bijzonder, ieder verhaal is uniek, want de eigen school speelt de hoofdrol!

Bij aanmelding vul je de namen van je school, leraren, directeur en de conciërge in, die allen een rol krijgen in het verhaal. Zes weken lang staat er een nieuw hoofdstuk online, met steeds weer een spannende cliffhanger. Je leerlingen blijven lezen!

Aanmelden voor Blink Zomerlezen is gratis!

Meld je aan voor Blink Zomerlezen

De verhalen

Verhalen zomerlezen

Groep 3/4: Beestje (Maren Stoffels)
Tobbin is een Beestje.
Niemand weet dat hij in het laatje van de juf woont.
En dat moet zo blijven!
Want als een mens hem ziet, lost hij op in het niets…
In de zomervakantie blijft Tobbin alleen achter in de school.
Maar is hij wel zo alleen?

Groep 5/6: De Engerds (Tosca Menten)
Meneer en mevrouw Engerd hebben allebei een enorme hekel aan kinderen. Ze hebben de pech dat ze vlakbij een school wonen. Iedere dag zien ze die akelige snotapen. Vlak voor de zomervakantie is de maat vol en nemen de Engerds een besluit: die verschrikkelijke school moet dicht. Daar hebben ze precies zes weken de tijd voor. Maar om nou te zeggen dat het allemaal goed gaat…

Groep 7/8: Een school vol spinnen (Manon Sikkel)
De ouders van Jazzlynn gaan scheiden. Ze moet daarom verhuizen en naar een andere school. Een meisje uit haar nieuwe klas waarschuwt haar dat ze moet oppassen voor de conciërge van de school. Die heeft namelijk een gevaarlijke hobby … Jazzlynn gaat op onderzoek uit in de kelder. Ze ontdekt dat de hobby van de conciërge niet alleen gevaarlijk is, maar ook heel erg eng.

Wil jij dat jouw leerlingen een zomer lang lezen?

Meld je gratis aan voor Blink Zomerlezen!

Meld je aan voor Blink Zomerlezen