Gepubliceerd op 11 januari 2022

Eind februari is het carnaval. Rond dit feest zijn er leuke activiteiten te doen met de kinderen. We delen 6 ideeën met je!

Carnaval

1. Verkleden

Het is leuk als alle kinderen verkleed naar de kinderopvang of school komen. Een verkleedkist met verkleedkleding kan niet ontbreken tijdens carnaval!

2. Maskers knutselen

Knutsel maskers. In onze webshop vind je verschillende thema’s:

Voorbeeld Dierenmaskers

Dieren masker

Download het knutselrecept Dierenmaskers hier >

Liever geen masker? Dan is een dierenmuts ook heel leuk om te knutselen.

Dieren muts knutselen

Download het knutselrecept Dierenmutsen hier >

Bekijk en bestel alle maskers in de webshop!

Bekijk in de webshop

3. Schminken

Schmink de kinderen. Weinig inspiratie of ben je nog niet zo vaardig in Schminken? Hier vind je gemakkelijke voorbeelden. Met het Schmink starterspakket theater of halloween beschik je over alle benodigde basismaterialen.

4. Muziek & dansen

Knutsel je eigen muziekinstrumenten voor carnaval. In deze blog vind je 5 voorbeelden van muziekinstrumenten om zelf te maken.

muziekmonstersOf gebruik het spel Muziekmonsters. Met dit plezierige en vermakelijke spel gaan kinderen samen muziek maken door te stampen, te klappen en andere geluiden te maken op de maat.

Bij carnaval hoort dansen en lekker gek doen. Twee werkvormen om hierbij in te zetten:

  • Dansen in de spiegel: Maak tweetallen. Het ene kind maakt bewegingen op de muziek en het andere kind doet dat precies na. Zo lijkt het net alsof je in een spiegel kijkt!
  • Polonaise: oefen de polonaise met verschillende spelvormen.
    • Laat de kinderen een rij maken van klein naar groot en loop dan de polonaise
    • Laat de kinderen een reeks maken van jongen-meisje-jongen en loop de polonaise
    • Laat de kinderen een reeks maken van de kleuren kleding van de kinderen (bijv. alle rode outfits bij elkaar) en loop de polonaise

5. Haal carnaval de klas in met Augmented Reality

Door het gebruik van Augmented Reality plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

Er zijn 3 lessen beschikbaar:

6. Carnaval voor de allerkleinsten

Ook baby’s kun je betrekken bij het feest. Vul doorzichtige flessen met materialen die te maken hebben met carnaval. Bijvoorbeeld confetti of serpentines.

Veel plezier!