Direct contact?
Jeroen Rougoor
Neem contact op Jeroen Rougoor Export Manager Caribbean
Neem contact op
Gepubliceerd op 31 maart 2022

Om het jaar wordt er in Nederland de IPON georganiseerd, dé vakbeurs voor onderwijsinnovatie & ICT. Op 6 & 7 april vond alweer de 11de editie plaats in de Jaarbeurs Utrecht en speciaal rondom deze beurs organiseerden de Rolf groep Caribbean een inspirerende studiereis. En dit was een groot succes! Lijkt het je ook leuk om op een studiereis naar Nederland te gaan en ben je benieuwd naar de ervaringen van deze studiereis? Lees dan snel verder!

Met een grote groep van 40 onderwijsprofessionals uit Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Eustatius zijn we begin april naar Nederland afgereisd. De deelnemers verbleven in het Park Plaza Hotel in Utrecht en vanuit hier werden de deelnemers met een grote touringcar door Nederland gereden. We bezochten 2 basisscholen, 1 VO school, 1 speciaal onderwijs school en het TechLab in Best. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Apple Nederland, het hoofdkantoor van CTOUCH en kregen we een presentatie over ClassVR. Uiteraard kon een bezoek aan het hoofdkantoor van de Rolf groep in Ochten ook niet ontbreken. Benieuwd naar het programma, lees snel verder.

Maandag 4 april – schoolbezoeken

Op maandag 4 april zijn we gestart met een bezoek aan de Willibrordschool in Vleuten. Hier werden we verwelkomt door het bestuur en de schooldirecteur. Na het ontvangst worden we meegenomen in de onderwijsvisie van de school en de rol die ICT speelt binnen het onderwijs. Natuurlijk was er ruim de gelegenheid om de school te bekijken en lessen te bezoeken. Ook was er alle gelegenheid om in gesprek te gaan met leerlingen, leerkrachten en schooldirectie. 

Rond het middaguur vertrok de bus naar het Giftlandcollege in Soest, gelegen naast paleis Soestdijk. Na een welverdiende lunch werden we door de rector van deze VO school meegenomen door de school. Helaas hebben we door het slechte weer geenbezoek gebracht aan Paleis Soestdijk.

maandag willibrord school

 

Dinsdag 5 april – Apple

De tweede dag van de studiereis stond geheel in het teken van Apple. We startten de dag met een bezoek aan SBO de Evenaar waar de schoolleiding verteld over de werkwijze op deze speciaal onderwijs school en de rol die Apple devices hierin spelen. De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging zelf actief aan de slag op de iPad en de andere groep kreeg een rondleiding. 

Hierna vertrokken we per bus naar het hoofdkantoor van Apple Nederland in Amsterdam. Na een heerlijke lunch werd de groep actief meegenomen door de Apple medewerkers.

dinsdag SBO De Evenaar

 

Woensdag 6 april – de Rolf groep

Woensdag begonnen we de dag met een schoolbezoek aan de Prins Willem Alexander school in Tiel. De schooldirectie gaf ons een goede uitleg over de school. Het was erg interresant om meer te leren over de onderwijsvisie, de keuzes die zij gemaakt hebben hierin en de rol die ICT binnen de school speelt. Hierna brachten we een bezoek aan de klassen en gingen we in gesprek met leerlingen en leerkrachten.

Aansluitend aan dit schoolbezoek vertrok de groep met de bus naar het kloppende onderwijs hart van Nederland: het hoofdkantoor van de Rolf groep in Ochten. Hier hebben we geluncht en kregen we een workshop over de Digitale Leerschool/KidsMastr, een rondleiding door het logistiek centrum en natuurlijk de ruimte om in de prachtige showroom de nieuwste materialen te ontdekken. 

woensdag de Rolf groep

Donderdag 7 april – IPON

Donderdag 7 april bezochten we de IPON in de Jaarbeurs in Utrecht. Na ontvangst door de directeur van de Rolf groep was iedereen vrij om de beurs te ontdekken en inspiratie op te doen door het volgen van lezingen of het bezoeken van de verschillende stands. Exclusief voor onze groep Caribische onderwijsprofessionals heeft Kennisnet die dag een lezing verzorgd in het theater van de Rolf groep. Erg inspirerend!

donderdag ipon

Vrijdag 8 april – laatste dag

Vrijdag 8 april was alweer de laatste dag van deze inspirerende studiereis. De bus vertrok vroeg in de ochtend richting Best voor een bezoek aan het mooie Best Techlab. De leerlingen van het Best Onderwijs verzorgden hier een prachtig programma voor ons.

Daarna gingen we met de bus door naar het hoofdkantoor van CTOUCH. Na de ontvangst en de lunch hebben we genoten van een presentatie en een workshop. Ook werden de deelnemers meegenomen in de wereld van virtual reality tijdens het inspirerende ClassVR workshop.

vrijdag CTOUCH

En toen was het helaas alweer voorbij, wat vliegt de tijd als je het leuk hebt! Vol inspiratie en met een koffer vol ideeën is iedereen het vliegtuig terug weer ingestapt.

Wat zeggen deelnemers over de reis?

Elaine

“Het was een goed verzorgde reis. Aan alles is gedacht! Het was een erg leuk leerzaam en vol programma”.

Ruthliana

“Masha danki, geen woorden voor, gewoon geweldig! We gaan zeker met fantastische ideeën terug”.

Thomas

“Dank voor de goede studiereis en de goede zorgen. Wij zien de Rolf groep graag weer op Bonaire”.

Wil jij ook mee op studiereis?

Word jij ook enthousiast door het lezen van de positieve ervaringen van de ICT studiereis en wil je ook deelnemen aan een studiereis? Dat kan! De volgende studiereis staat namelijk al op de planning in oktober 2022 en we nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Van 3 t/m 7 oktober kun je mee met de studiereis ‘Onderwijs in Nederland’. Ook tijdens deze studiereis bezoeken we inspirerende scholen en onderwijsconcepten. En als absoluut hoogtepunt bezoeken we Het Nationaal Onderwijs Congres Nederland: een inspirerend en interactief congrestival voor kennis, ontmoeten, inspiratie, beleving en de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Daar wil je gewoon bij zijn!

Wil je mee op studiereis?

Bekijk onze pagina voor meer informatie of om je direct aan te melden!

Studiereis Nederland
Jeroen Rougoor

Jeroen RougoorExport Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.

Meld je aan voor de educatienieuwsbrief van de Caribbean

Aanmelden