Gepubliceerd op 22 maart 2022

Buiten kun je enorm veel leuke dingen doen. Er zijn zoveel leuke spelletjes voor buiten. Maar een van de favorieten blijft toch wel stoepkrijten. Want waar anders maak je zulke grote tekeningen als buiten? Behalve mooie kunstwerken maken zijn kun je ook enorm veel leuke spelletjes met stoepkrijt doen. Benieuwd naar onze stoepkrijt ideeën? We hebben 8 leuke spelletjes met stoepkrijt voor je op een rij gezet.

Spelletjes met stoepkrijt

Stoepkrijt is leuk en veelzijdig: je kunt er veel spelletjes mee doen en de mooiste kunstwerken van maken. Ga lekker naar buiten met de kinderen en speel deze leuke spelletjes met stoepkrijt:

 1. Zelfportret van stoepkrijt

  Laat de kinderen elkaars silhouet overtrekken op een muur of stoep. Versier jezelf of elkaar daarna met krijt. Ta-da! Jouw eigen stoepkrijt zelfportret!

 2. Maak een weg voor de speelauto’s

  Maak met stoepkrijt een parcours voor het wagenpark van de kinderen. Leuk om overheen te steppen of fietsen!
  fiets krijten

 3. Het vormen- en kleurenspel

  Een erg leuk spelletje voor buiten, vooral voor peuters en kleuters die vormen en kleuren aan het leren zijn, is het vormen- en kleurenspel. Teken een aantal vormen in verschillende kleuren op de grond. De kinderen moeten nu van de ene kant naar de andere kant komen. Maar, jij bepaalt de opdracht. Bijvoorbeeld: je mag alleen op de cirkels staan of alleen op de groene vormen. De kinderen mogen dan lekker springen, gegarandeerd plezier!
  vormen stoepkrijten

 4. Stoepkrijt roos schieten

  Teken op de grond een roos met krijt. Dit doe je door een kleine cirkel te tekenen, hieromheen een grotere cirkel en daaromheen weer een grotere cirkel. Teken cijfers in elke cirkel voor het aantal punten, bijvoorbeeld 5 punten voor de binnenste cirkel, 3 voor de middelste en 1 voor de buitenste. Laat de kinderen om de beurt met een (natte) spons op de roos mikken. Degene die op deze manier de meeste punten binnensleept, is de winnaar. 

Wil jij deze leuke spelletjes met stoepkrijt doen?

Bestel het stoepkrijt in onze webshop.

Bestel stoepkrijt

Spelletjes met stoepkrijtklei

Nog leuker misschien wel is het maken van je eigen krijt. Maak een mooi klei kunstwerk, laat het drogen en je hebt je eigen krijt gemaakt. Hoe leuk?! Benieuwd wat voor leuke spelletjes voor buiten je met stoepkrijtklei kunt doen? Wat dacht je hiervan: 

5. Krijt wokkel

Maak een krijt wokkel! Kies je favoriete kleuren krijtklei uit. Maak er slierten van en draai deze in een wokkel. Laat de wokkel een nachtje drogen en kleur de volgende dag met alle kleuren tegelijk!
creall chalk clay wokkel

Download het knutselrecept – wokkel > 

6. Regenboog knutselrecept

Klei je eigen regenboog met dit knutselrecept en versier de stoep met alle kleuren van de regenboog.

Download het knutselrecept – regenboog > 

7. Stoepkrijtkunst

Maak je eigen kunst! Hoe? Heel simpel! Plak met tape vakken af en kleur deze in vrolijke kleurtjes. Zo word je een echte straatartiest!
stoepkrijtkunst
Download het knutselrecept – stoepkrijtkunst > 

Ook je eigen stoepkrijt maken?

Bestel deze stoepkrijtklei in onze webshop.

Bestel stoepkrijtklei

En wat dacht je van stoepkrijtverf?

8. Kubus schilderen

Leef je uit met stoepkrijtverf en maak de mooiste creaties op het plein. Stoepkrijtverf is net weer even anders dan anders. In plaats van tekenen met het krijtje pak je nu een kwast, doopt het in de stoepkrijtverf en schilderen maar! Een simpele en succesvolle activiteit, die toch net wat interessanter aanvoelt doordat kinderen met een kwast aan de gang gaan. Met de verf krijg je mooie felle kleuren.

Schilder bijvoorbeeld een kubus met dit leuke knutselrecept. Kubus stoepkrijt verf

 

Wil je ook de mooiste creaties maken met stoepkrijtverf?

Bekijk de collectie in onze webshop.

Bekijk stoepkrijtverf