Gepubliceerd op 9 november 2022
Leestijd 3 min.

In de week van 3 t/m 7 oktober was er een groep van 20 onderwijsprofessionals vanuit de Caribbean in Nederland. Gedurende deze relatiereis zijn er diverse bezoeken afgelegd. In deze blog blikt Jeroen Rougoor, Export Manager Caribbean, terug op deze relatiereis. 

Dag 1: Bezoek aan OBS De Bolster en de Rolf groep in Ochten

Op maandag 3 oktober zijn we gestart met een bezoek aan OBS De Bolster in Sint-Michielsgestel. Directeur Maaike Lauwerijssen nam de deelnemers mee in de ontwikkelingen in de school en zijn er allerlei klassenbezoeken afgelegd. In de middag is er een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Rolf groep in Ochten. Het kloppende onderwijshart van Nederland!

Dag 2: Schoolbezoek de Goede Herderschool en bezoek Havo

Op dinsdagochtend was er een schoolbezoek aan de Goede Herderschool in Ermelo, directeur Jozias de Koeijer naam de studiereis deelnemers mee door zijn school. ’s Middags werd Havo, de ontwikkelaar van Creall, bezocht.

Dag 3: Schoolbezoek IKC ‘t Holthuus en bezoek Eromesmarko

Woensdag 5 oktober, op de dag van de leerkracht, hebben we eerst een bezoek aan IKC ‘t Holthuus in Huissen gebracht. Mike van de Koppel nam alle deelnemers mee door zijn IKC. In de middag was de groep te gast bij Eromesmarko waar ze werden ondergedompeld in de wereld van schoolmeubilair en inrichting.

Dag 4: Schoolbezoek ‘t Prisma en bezoek Uitgeverij Onlineklas.nl

Donderdag 6 oktober is de hele groep afgereisd naar het oosten van Nederland. In Doetinchem werd basisschool ’t Prisma bezocht. Lilian Weenk vertelde over haar school met unit onderwijs en het Tienercollege. In de middag ging de reis verder naar Goor, Uitgeverij Onlineklas.nl. Zij namen de deelnemers mee in de laatste methode ontwikkelingen.

Dag 5: Het Nationaal Onderwijs Congres

De studiereis werd afgesloten met deelname aan Het Nationaal Onderwijs Congres. In ’t Spant! in Bussum bezochten we allerlei verschillende lezingen en workshop.

Wat vonden de deelnemers van de studiereis?

Stacey: “Het was een leerzame reis! Ik heb veel geleerd wat ik allemaal kan toepassen in mijn klas en ook met mijn andere collega’s te kunnen delen. Als rekencoördinator heb ik nu meer inzicht gekregen hoe ik mijn werkzaamheden kan voorbereiden.

Amaranthe: “Bedankt voor de leerzame en inspirerende relatiereis. Ik heb veel gezien en geleerd om direct toe te passen en te delen met mijn collega’s.

Nathaly: “Ik vond de relatiereis geweldig! Een goed, vol programma. Ik ben blij dat ik in verschillende scholen kon kijken, maar ook de verschillende bedrijven kon bezoeken. Het Nationaal Onderwijs Congres Nederland was ook geslaagd, fijne sfeer, erg leerzaam. Bedankt en ik hoop dat we nog weer een keer de kans krijgen om andere aspecten van het onderwijs te beleven.

Sudesca: “Ik kan zeggen: OEMPHHH het was echt de moeite waard en ik ben blij dat ik toch mee ben gekomen. Inspirerend, leerzaam en leuk! Ik heb veel ervaring opgedaan. Dit zal ik zeker met ons team delen en verschillende dingen ga ik zeker in mijn klas toepassen. Goed gedaan Jeroen. Ook leuk om kennis te maken met de collega’s van Curaçao.

Sonaida: “Top! Zeer waardevolle informatie meegekregen. Leerzaam , inspirerend , motiverend en ervaring rijker. En nu toepassen en delen met andere collega’s. Hartelijk dank.

Rosette: “Het was inspirerend, leuk en leerzaam. Met veel leuke collega’s ervaringen opgedaan en van elkaar geleerd. Het was goed om te zien hoe ze in Nederland in de klassen omgaan met de verschillende onderwijssoorten en didactische aanpakken. Het was goed om de verschillende onderwijstypes te mogen meemaken. En niet te vergeten de collega’s van Bonaire die we ontmoet hebben en in de toekomst mee kunnen samenwerken. Ik heb veel materiaal om te delen met collega’s en staf op het werk. Jeroen je hebt het fantastisch gedaan, bedankt voor je goede zorgen en tot heel gauw.

Georgina: “Het was een zeer leerzame relatiereis. Ik heb veel gezien en geleerd. Veel informatie om ook te delen met mijn collega’s. Ik heb nu ideeën om direct toe te passen in de praktijk.

Jeroen Rougoor

Wil jij ook deelnemen aan een interessante en inspirerende Relatiereis?

Dat kan! Van 23 t/m 27 januari organiseren we weer een Relatiereis incl. bezoek aan de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in Utrecht.

Schrijf je in