Leestijd 5 min.

Veel kinderen vinden het fantastisch om met PlayMais te knutselen. En dat snappen wij! Met PlayMais kun je oneindig veel plezier beleven en de mooiste creaties maken. Download de gratis dieren voorbeeldkaarten en ga aan de slag!

Wat is PlayMais?

PlayMais is creatief speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen, zoals maïs, water en voedingskleurmiddelen. De bekende gekleurde zachte staafjes speelmais zijn hierdoor veilig om mee te spelen en zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Je kunt de kleurrijke PlayMais aan elkaar lijmen, knippen, plukken, samenpersen, rollen. Er zijn twee soorten PlayMais:

  • PlayMais® Basic: “normale” grootte. PlayMais Basic bestaat al meer dan 15 jaar in grote verscheidenheid.
  • PlayMais® Mozaïek: Dit zijn hele kleine PlayMais die kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen gebruiken om geweldige mozaïeken te maken.

De twee soorten zijn eenvoudig te combineren om de mooiste creaties van te maken.

Knutselen met PlayMais: handige voorbeeldkaarten

Met PlayMais (of speelmais) ontwikkelen kinderen de fijne motoriek én het prikkelt de creativiteit en fantasie. Dat maakt dat PlayMais leuk en educatief speelgoed is. PlayMais is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor kleine kinderen kan het handig zijn om mais op kaarten te plakken. Download nu gratis de voorbeeldkaarten dieren:

Wist je dat..

Er ook Mozaïekkaarten zijn met afbeeldingen van prinsessen, voertuigen, sprookjes en nog veel meer?

Bekijk alle Mozaïekkaarten in de webshop

Oudere kinderen kunnen los gaan met het bouwen van steden, auto’s poppetjes en dieren. Het ideeënboek dieren biedt kinderen inspiratie voor het maken van dieren. Meester Thomas heeft het boek in zijn klas uitgeprobeerd. Bekijk de PlayMais® voorbeelden van Meester Thomas:

PlayMais leeuw
PlayMais giraffe
Playmais olifant
PlayMais pinguin

Welke dieren knutselen de kinderen in jouw groep met PlayMais?

Of de kinderen nu een leeuw of een rups maken, één ding is zeker: het wordt een echte beestenboel!

Bestel alle PlayMais materialen gemakkelijk en snel in onze webshop.

Bestel alle PlayMais materialen in de webshop