Gepubliceerd op 7 maart 2022
Leestijd 5 min.

De methode My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van Engels voor de basisschool van groep 1 t/m 8. My name is Tom wordt nu volledig herzien en vernieuwd! De methode heeft een flexibele instap, waardoor je op elk moment kunt beginnen met het geven van Engels: zo kun je starten in groep 1, maar bijvoorbeeld ook in groep 5 of groep 7. My name is Tom bestaat in deze tweede editie uit My name is Tom voor de onderbouw en Tom’s adventures voor de bovenbouw.

Met My name is Tom gaan kinderen op avontuur..

De gehele methode is afgestemd op de leefwereld van kinderen. Zo gaat de onderbouw op een speelse wijze aan de slag. Door onder andere de prentenboeken, de liedjes en de handpop worden kinderen bij de les betrokken. Tom neemt de kinderen mee in zijn avonturen, waardoor ze steeds meer leren over zichzelf en over de wereld. Met een grote variatie aan werkvormen wordt hun kennis van het Engels al snel uitgebreid.

Wereld vergroten

De methode is zo ingericht dat de wereld van kinderen vergroot wordt: kleuters worden op deze manier echte wereldburgers. De kinderen worden gestimuleerd om te denken in oplossingen, bijvoorbeeld dat ze aan de slag gaan met de klimaatcrisis (uiteraard op hun niveau). Het is dus veel meer dan alleen Engels leren –  het is je kunnen uitdrukken in de verschillende leefwerelden en situaties om je heen!

Spreekvaardigheid

Spreekvaardigheid is een belangrijk onderdeel binnen de methode. Door veel te herhalen kunnen kinderen de stof steeds beter onthouden. De methode geeft de kinderen dan ook het vertrouwen dat zij het kunnen: plezier staat voorop! Elk kind leert dan ook op zijn of haar eigen niveau. De werkboeken en de software maken het mogelijk om de differentiatiemogelijkheden optimaal in te zetten.

Deze Engels methode is onderdeel van: Palet Educatie

Wil je meer lezen over de methode?

Download de brochure
Froukje Polman
-
hoofdredacteur
De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds internationaler. Het is daarom belangrijk om een wereldtaal, zoals Engels, te beheersen. Via taal kom je in contact met de ander. En wat fantastisch dat we door My name is Tom kinderen spelenderwijs kunnen laten kennismaken met Engels. Een mooie manier om te werken aan vaardigheden die als mens in de nabije toekomst steeds harder nodig zijn.