Gepubliceerd op 24 september 2019
Leestijd 2 min.

Hoe vaak zie je kinderen nog in een boek verzonken zitten? Volgens de Onderwijsraad lezen jongeren steeds minder vaak en met minder plezier. Vooral het geconcentreerd lezen van langere teksten of boeken gebeurt steeds minder. Een logisch gevolg is dat de leesvaardigheid achteruitgaat. Hierdoor functioneren jongeren niet alleen minder goed op school, maar óók in de samenleving. Hoog tijd voor verandering dus!

De Kinderboekenweek is een perfect moment om het leesvuur (verder) aan te wakkeren. Tijdens deze week kun je de kinderen op school en thuis omringen met een leescultuur, zodat ze gestimuleerd worden om zelf te gaan lezen. Het is belangrijk om te zorgen voor een rijk leesaanbod, op papier óf digitaal.

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Uitgeverij Delubas gratis leeslessen beschikbaar gesteld, gericht op het thema ‘Reis mee’. De lessen voor groep 4 t/m 7 zijn gemaakt volgens de opzet van Atlantis, de nieuwe methode voor voortgezet lezen. Of je nu met een andere methode werkt of zonder methode, dat maakt niet uit, de lessen zijn voor iedereen geschikt. Les 1 en 2 richten zich op het versterken van het leesplezier en in les 3 ligt de focus op begrijpend lezen.

Probeer de gratis themalessen nu uit en laat je inspireren door Atlantis: een wereld van verhalen.

Veel leesplezier!

Meer weten over Atlantis?
Bekijk het uitgebreide methodemagazine, of vraag kosteloos een zichtzending aan.