Gepubliceerd op 7 september 2021
Leestijd 5 min.

Met bewegingstussendoortjes verhoog je de concentratie, maak je plezier en worden kinderen bewust van hun lichaamshouding. Juf Daphne maakte speciaal voor het thema beroepen en het thema dieren passende bewegingstussendoortjes!

Waarom bewegingstussendoortjes in de klas?

Kinderen moeten tijdens een lesdag veel stilzitten. Vergeleken met vroeger is dit al veel minder en wordt er al veel meer gedaan met bewegen op school. Je kunt hierbij denken aan gym, maar je kunt natuurlijk ook bewegen in de klas!

Bewegingstussendoortjes kun je inzetten als een soort ‘break’. De oefeningen zijn veilig, leuk en eenvoudig met als doel om kinderen de ruimte te geven om te bewegen. Na bewegingstussendoortjes in de klas is de concentratie weer aangescherpt en kun je de de volgende les beginnen.

Bewegingstussendoortjes van Juf Daphne

juf DaphJuf Daphne is leerkracht in groep 3 op basisschool de Fontein in Warnsveld. Naast lesgeven vindt ze het leuk om lesmateriaal te ontwikkelen en te delen met andere leerkrachten op haar website www.jufdaph.nl. Speciaal voor de Kinderboekenweek 2021 met als thema ‘Worden wat ik wil’ ontwikkelde ze bewegingstussendoortjes met het thema beroepen. Met deze oefeningen doen de kinderen bijvoorbeeld een DJ of een caissière na.

Ook ontwikkelde ze voor Dierendag bewegingstussendoortjes met het thema dieren. Laat de kinderen over de grond rollen als een varken, springen als een kikker of lopen als een krab.

Download de bewegingstussendoortjes hieronder.

Bewegingstussendoortjes thema dieren

Bewegingstussendoortjes dieren

Download bewegingstussendoortjes thema dieren

Bewegingstussendoortjes thema beroepen

Bewegingstussendoortjes beroepen

Download bewegingstussendoortjes thema beroepen