Gepubliceerd op 25 maart 2021
Leestijd 5 min.

Geef jij les over slavernij in de klas? Thiememeulenhoff en Rijksmuseum hebben een magazine en leskaarten over slavernij gemaakt. Met dit magazine willen ze leerkrachten en ouders inspireren en helpen om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de klas (groep 7/8 en brugklas voortgezet onderwijs) en thuis.

Over het magazine

ThiemeMeulenhoff is educatief partner van het Rijksmuseum. Zij hebben in samenwerking het magazine Slavernij en nu? uitgebracht. De aanleiding voor het magazine is de tentoonstelling van het Rijksmuseum wanneer het museum zijn deuren weer kan openen.

Het magazine bevat onder andere verhalen over verzetshelden tegen slavernij en racisme en het leven van een tot slaaf gemaakt meisje.

Binnenkort ontvangen alle scholen een gratis klassenset (á 25 exemplaren) om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Leskaarten

Van elk artikel in het magazine heeft ThiemeMeulenhoff leskaarten met een opdracht en/of vragen gemaakt. De leskaarten zijn gepubliceerd op Thiemo.

Wil jij meer les over slavernij geven?

Wil jij in jouw klas het onderwerp meer bespreekbaar maken en zoek je nog les ideeën? Op de website van ThiemeMeulenhoff vind je tips voor in de les. Ook is het mogelijk om meer magazines aan te vragen.

Bekijk de leerzame les ideeën over slavernij

Naar de website van ThiemeMeulenhoff