Gepubliceerd op 25 maart 2021
Leestijd 5 min.

Met plezier leren lezen en tegelijkertijd aan wereldoriëntatie werken. Een utopie? Zeker niet! Ontdek de wereld van Atlantis: een evidencebased leesmethode voor groep 4 t/m 8, met rijke teksten rondom vier belevingsgebieden die aansluiten bij de thema’s van élke wereldoriëntatiemethode.

Atlantis

Weg met saaie teksten en steeds dezelfde invuloefeningen! Onderzoek én de lespraktijk reiken effectieve manieren aan om leeslessen voor kinderen aantrekkelijk te maken. Daarmee gaan het leesplezier en de leesprestaties met sprongen vooruit.

Leesmethode Atlantis zet vol in op leesplezier. Want als kinderen met plezier lezen, volgen betere AVI-scores bijna vanzelf. Met rijke, aansprekende teksten weet Atlantis bij elk kind het leesvuur aan te wakkeren.

De inhoud van de tekst staat centraal

In Atlantis staat de inhoud van de tekst altijd centraal. Daardoor snappen kinderen veel beter waaróm ze aan het lezen zijn. Ze willen weten hoe een verhaal afloopt, hoe iets werkt of hoe iets in elkaar zit. Zo wordt het lezen leuk en gaat het steeds sneller en gemakkelijker: begrip, plezier en techniek versterken elkaar.

Atlantis

Aansluiting op elke wereldoriëntatiemethode

Atlantis is opgebouwd rondom vier belevingsgebieden: andere plaatsen en andere tijden, wetenschap en techniek, mens en natuur en cultuur en maatschappij. Elk jaar maak je met de kinderen een reis door deze vier gebieden: in elk blok verken je een deel van één gebied. Zo ontdek je stukje bij beetje de hele wereld van Atlantis!

Atlantis jaarplanning

Aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek? Je komt het allemaal tegen in Atlantis. Met teksten binnen de vier belevingsgebieden verken je de wereld, waarbij thema’s uit alle zaakvakken aan bod komen. Je kunt Atlantis dan ook eenvoudig inzetten naast wereldoriëntatiemethodes als Blink Wereld en Naut Meander Brandaan. Nieuwsgierig? Wij kijken graag samen met jou hoe je Atlantis het best aan jouw wereldoriëntatiemethode kunt koppelen.

Benieuwd wat Atlantis nog meer te bieden heeft?

Lees meer over dez emethode voor voortgezet lezen op de website van Delubas of vraag kosteloos een zichtzending aan. Dan kun je de materialen drie maanden gratis bekijken en beoordelen!

Enthousiast geworden?

Bestel Atlantis in de webshop

Bestel de leesmethode Atlantis in de webshop