Gepubliceerd op 25 augustus 2021
Leestijd 5 min.

Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen, kun je kennismakingsspelletjes spelen. Door deze spelletjes leren de kinderen elkaar beter kennen. Dit heeft een positieve invloed op de sfeer in de klas. Een leuk spel om elkaar beter te leren kennen is ‘Jij en Ik’.

Elkaar beter leren kennen = elkaar beter begrijpen

Wat weten de kinderen allemaal van elkaar? Ook al kennen sommige kinderen elkaar al meer dan vier jaar, het is altijd leuk om elkaar nóg beter te leren kennen. Met het spel ‘Jij en Ik’ komen kinderen er bijvoorbeeld achter wat zijn/haar klasgenootje verdrietig maakt, welke mensen er bij hem/haar thuis wonen of welk spelletje hij/zij het liefst speelt, etc. Doordat de kinderen elkaar beter leren kennen, begrijpen ze elkaar ook beter.

Bestel het spel ‘Jij en Ik’ in de webshop

Bestel het spel 'Jij en Ik'

Het spel Jij en Ik

Tijdens het spel ‘Jij en Ik’ leren kinderen wie ze zelf zijn en wie de ander is. Het spel heeft verschillende spelborden op verschillende niveaus. De kaartjes, welke bij het spelbord horen, bepalen de vragen die gesteld worden over de illustratie op het betreffende spelbord. Er komen allerlei vragen aan bod, zodat de kinderen uiteindelijk zowel zichzelf als andere kinderen beter leren kennen. Het spel is geschikt vanaf 3 jaar.

Ontwikkelingsdoelen

Het spel draagt bij aan:

  • De sociaal-emotionele ontwikkeling: leren omgaan met gevoelens, wensen en opvattingen van jezelf en anderen
  • De taalontwikkeling: mondeling taalgebruik, oriëntatie op geschreven taal

Bekijk de video van het spel Jij en ik

Spel Jij & Ik