Gepubliceerd op 8 november 2021
Leestijd 3 min.

Met Kraak de code: Sint & Kerst gaan kinderen bezig met codebladen, vierkante kralenplanken, gekleurde cilinderkralen en antwoordbladen. Kunnen de kinderen de codes ontcijferen die leiden tot een oplossing?

Wat is kraak de code?

Kraak de code is een populaire activiteit. Kralenplanken zijn in iedere (kleuter)groep favoriet! Tijdens Kraak de code opdrachten spelen kinderen met de populaire vierkante kralenplanken en oefenen direct met programmeren, een 21e-eeuwse vaardigheid. Codes worden gekraakt waarbij prachtige afbeeldingen ontstaan.

Bekijk een voorbeeld van Kraak de code >

Kraak de code Sint & Kerst

Codebladen, vierkante kralenplanken, gekleurde cilinderkralen en antwoordbladen zijn de ingrediënten voor activiteiten in de Sint- en Kerstperiode. Kinderen herkennen een cijfersymbool en kleur, hiermee pakken ze de juiste hoeveelheid kralen van een bepaalde kleur.

Kraak de code Sint & Kerst bestaat uit:

  • Sint zoekt zijn nieuwe kleuren
  • Sint zoek een andere vorm
  • Kerstpost
  • Wat zit er in de kerstpakketjes?
  • Bijlages met codes
  • Antwoordbladen
  • Aansluitende materialen

Meer over..

Sinterklaas zoekt een andere vorm

Sint gaat op zoek naar andere kleuren en vormen. Zijn mantel en mijter zijn al zoveel jaren hetzelfde, altijd maar rood. De pieten vinden het erg grappig dat Sint gaat vernieuwen en helpen hem hier graag mee. Kleuren en vormen worden geoefend, terwijl de kinderen cijfercodes kraken. Stap voor stap werken de kinderen naar de oplossing op de kralenplank. 

Kerstpost

Post- en pakketbezorgers zijn heel druk in de kerstperiode. Bezorgster Charlotte heeft het reuze naar haar zin in deze tijd. Ze is namelijk dol op alle prachtige kerstfoto’s en afbeeldingen op de kaarten die ze bezorgd. De cijfercodes leiden dit keer naar deze mooie platen. Kunnen de kinderen tijdens het kraken al raden welke afbeelding verschijnt? Digitale geletterdheid is de basis van deze kraakopdrachten, aansluitend bij de 21e eeuwse vaardigheden. 

Bestel Kraak de code Sint & Kerst voor €5,50 (excl. btw) en ontvang ze direct in je mail.

Bestel Kraak de code Sint & Kerst