Gepubliceerd op 29 oktober 2020
Leestijd 3 min.

Dagelijks maken jonge kinderen keuzes over waar en met wat ze gaan spelen en leren. Maak kennis met het nieuwe kiesbord: ieder kind heeft een concrete vorm om te kiezen voor de prachtige beelden die corresponderen met de hoeken. Tim heeft bijvoorbeeld een rode driehoek en Zia een gele cirkel. Mooi meegenomen dat kinderen op een speelse manier met kleur en vorm bezig zijn.

Hoe werkt het?

‘Pak je kiesvormpje maar. Dat mag je zelf op het bord hangen onder het activiteitenkaartje. Wil je in de huishoek of in de bouwhoek spelen? Oh, je kiest voor de ontdekhoek? Dat is een goed idee! Nu mag je de groepsmanagementkaart van de ontdekhoek zoeken in de klas en daar gaan spelen.’

De speelleeromgeving is rijk ingericht in de groep. Er bestaan verschillende hoeken en speelplekken, die zich onderscheiden in materiaal en bedoeling. Iedere speelplek heeft een eigen groepsmanagementkaart, zodat de kinderen dit herkennen. Er zijn 21 herkenbare plaatjes die corresponderen met de kieskaarten van het kiesbord. Daarnaast bestaat de mogelijkheid op lege beschrijfbare kaartjes een aanvullende speelplek te zetten.

 

Nieuwsgierig geworden naar het kiesbord en de groepsmanagementkaarten?

Klik hier om te bestellen!