Gepubliceerd op 29 juni 2021
Leestijd 3 min.

Een kant-en-klare activiteit, handig voor in deze zomerperiode. Met de Les Go – lessen van de Rolf groep kun je direct aan de slag. De lessen zijn doelgericht, duidelijk beschreven en voorzien van aansluitende bijlagen. We geven je een aantal voorbeelden om in de zomer mee aan de slag te gaan.

Reisleider in Nederland

Ik droom ervan om, als ik later groot ben, een reisleider te worden. Met Les Go – 5x spelen in de bouwhoek als … reisleider spelen kinderen de rol van reisleider in de bouwhoek. Ze beleven daar reisavonturen, terwijl ze met de bus door Nederland rijden. Tijdens de reis bepalen ze de route van de bus, bouwen en bezichtigen prachtige gebouwen en genieten van een mooi uitzicht.

Irritante mooie insecten

Overal kom je insecten tegen: in de tuin, op het speelplein en tijdens het buiten spelen. Haal insecten jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over gekleurde insecten (3 t/m 7 jaar), stekende insecten (6 t/m 10 jaar) en eetbare insecten (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over insecten door instructie, ervaren en bewegend leren!

Leer meer over o.a. de schrikkleuren van insecten

Bestel de les over gekleurde insecten

Joep op een onbewoond eiland

Kinderen maken al snel kennis met de basisprincipes van drijven en zinken. Het is een alledaags verschijnsel. Kinderen komen vaak spontaan met verklaringen waarom iets drijft of zinkt. Maar hoe komt dat? Voor kinderen is het lastig om drijven en zinken te begrijpen. De lessenserie ‘Joep wil varen’ bestaat uit drie lessen passend bij het onderwerp drijven en zinken. Joep beleeft verschillende avonturen op het strand, aan het water en zelfs op een onbewoond eiland! Kinderen onderzoeken welke voorwerpen drijven en zinken, ze ontdekken dat zinkende voorwerpen mee kunnen liften met drijvende voorwerpen en bouwen zelf een bootje wat gewicht kan vervoeren.

Ontdek de lessenserie ‘Joep wil varen’

Bestel de lessenserie