Gepubliceerd op 27 november 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 27 november 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Iedereen verdient een kaartje…

Je ziet het steeds minder, toch is het een mooi gebaar om met de feestdagen kaarten te versturen. Gewoon, ouderwets per post. Ieder jaar komen er minder kaarten binnen in de brievenbus en meer per digitale snelweg. In deze onwerkelijke tijd waarin we minder bij vrienden en familie over de vloer komen en ook opa en/of oma minder kunnen bezoeken is het nóg belangrijker om een boodschap te sturen. 2020 is een eenzaam jaar geweest voor veel mensen. Daarom willen wij graag zoveel mogelijk mensen stimuleren om een kaartje te maken. Zo kunnen we meer vreugde verspreiden in deze eenzame tijd. Iedereen verdient een kaartje met kerst.

Wat heb je nodig?

Ga in de groep aan de slag met papier, stiften, verf en stickers. Laat de kinderen tussen al het schoolwerk door een berg kaarten versieren. Met de producten van BIC kun je leuk je eigen wenskaarten maken. Nog leuker is dat je bij aankoop van deze producten gratis wenskaarten cadeau krijgt! Laat de kinderen zo vrolijk mogelijke kaarten versieren met regenbogen, kerstbomen, bloemen en nog meer leuks. Als ze al kunnen schrijven is het natuurlijk extra leuk om ze een opbeurende boodschap erop te laten schrijven.

Hieronder zie je wat voorbeelden van zelfgemaakte wenskaarten met de stiften en potloden van BIC. Nu is het jou beurt om een leuke wenskaart te maken. Voor wie maak jij er een?

Versturen maar!

Wanneer je een berg kaarten hebt gemaakt stop je ze allemaal in een grote enveloppe en stuur je ze op naar het verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Afgeven aan de deur kan natuurlijk ook. En vertel dat deze kaarten uitgedeeld mogen worden onder de bewoners zodat ze hun kamer of huis kunnen opvrolijken en zo een steuntje in de rug krijgen.

Stuur een kaartje naar een oudere

De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Daarom organiseert het Ouderenfonds voor de zesde keer, samen met PostNL en Kidsweek opnieuw de Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij zoveel mogelijk kaartjes inzamelen en bezorgen bij ouderen. De actie loopt tot en met 15 december 2020. Lees hoe de actie werkt.

Zelf brengen of insturen: iedereen kan meedoen
Het Ouderenfonds roept heel Nederland op om kerstkaarten te schrijven. Anders dan voorgaande jaren kunnen mensen kiezen: of de kaarten zelf in de buurt bezorgen bij eenzame ouderen of naar het Ouderenfonds sturen. Het Ouderenfonds verstuurt in samenwerking met PostNL de kaarten naar woonzorgcentra waar ze uitgedeeld worden. Kerstkaarten kunnen ingestuurd worden tot en met 15 december 2020 naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Bestel nu een actieproduct van BIC en ontvang gratis een pak wenskaarten!