Gepubliceerd op 20 november 2022
Leestijd 3 min.

December is een maand van gezelligheid, lichtjes en warmte. Maar veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Helpen jullie mee om hen te verrassen? Doe mee met de Grote Kerstkaartenactie die het Nationaal Ouderenfonds samen met PostNL en Kidsweek organiseert.

Hoe werkt de Grote Kerstkaartenactie?

  • Knutsel samen met je klas de mooiste kerstkaarten. Glitters? Versiering? Graag! Maar houd de kaartjes plat.
  • Schrijf in iedere kaart een warm berichtje voor een oudere. Als je het adres van jullie school op de kaart vermeldt, krijg je misschien wel een kaartje terug.
  • Stuur jullie kerstkaarten uiterlijk 18 december naar het Ouderenfonds. Doe alle kaarten (zonder envelop) in een doos of grote postenvelop. Frankeer deze en stuur hem op naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. De verpakking haalt Het Nationaal Ouderenfonds eraf om de kaarten te bundelen. Het Ouderenfonds zorgt er samen met PostNL voor dat de ingestuurde kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.
Kerstkaarten knutselen ouderenfonds2

Gaat het jouw klas niet lukken om de kaarten uiterlijk 18 december op te sturen?

Geen probleem. Doe de kerstkaarten zelf in de brievenbus bij ouderen in jullie buurt! Meer informatie? Kijk op ouderenfonds.nl/kerstkaartenactie

Wat heb je nodig?

Ga in de groep aan de slag met papier, stiften, verf en stickers. Laat de kinderen tussen al het schoolwerk door een berg kaarten versieren. Laat de kinderen zo vrolijk mogelijke kaarten versieren met regenbogen, kerstbomen, bloemen en nog meer leuks. Als ze al kunnen schrijven is het natuurlijk extra leuk om ze een opbeurende boodschap erop te laten schrijven.

Voorbeelden

Kerstkaarten knutselen

Doe mee en win!

Doet jouw school mee aan de Grote Kerstkaarten actie? Geef jouw deelname door en maak kans op een Starterspakket Kerstkaarten maken!

Onder alle inschrijvingen verloten we 5 Starterspakketten Kerstkaarten maken. In dit starterspakket zit:

  • Fineliners BIC Intensity set fijn en medium, set van 32 stuks
  • Wenskaarten/Ansichtkaarten A5 blanco 120 gr., set van 25 stuks

Meedoen is niet meer mogelijk (winactie gesloten op 7 december 2022).