Gepubliceerd op 20 april 2021
Leestijd 5 min.

Welk land mag zich dit jaar Wereld Kampioen noemen? Is het Frankrijk, Nederland of gaan toch de Italianen er met de winst vandoor? Een ding is zeker: heel Nederland is een paar weken in de ban van voetbal. Leuk om hier in de groep aandacht aan te besteden!

Knutselen EK voetbal

Versier een voetbal, maak een beker of een stadion met PlayMais

Wil je een medaille maken of een heel stadion? Met PlayMais is er geen beperking. PlayMais is leuk en educatief speelgoed. Je kunt de kleurrijke PlayMais aan elkaar lijmen, knippen, plukken, samenpersen, rollen. Het verfijnt de fijne motoriek, creativiteit en fantasie van kinderen. Voor iedere leeftijd is er wel een leuke knutselactiviteit te bedenken!

Over PlayMais

PlayMais is creatief speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen, zoals maïs, water en voedingskleurmiddelen. De bekende gekleurde zachte staafjes speelmais zijn hierdoor veilig om mee te spelen en zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Er zijn twee soorten PlayMais:

 • PlayMais Basic: “normale” grootte. PlayMais Basic bestaat al meer dan 15 jaar in grote verscheidenheid.
 • PlayMais Mozaïek: Dit zijn hele kleine PlayMais die kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen gebruiken om geweldige mozaïeken te maken.

De twee soorten zijn eenvoudig te combineren om de mooiste knutselwerkjes van te maken.

PlayMais voetbal

Versier een voetbal

Maak eenvoudige creaties door de mais op kaarten te plakken. Print een voetbal uit en plak de mais erop.

Wat heb je nodig:

 • Uitgeprinte afbeelding van een voetbal
 • PlayMais
PlayMais beker

Maak een trofee

Maak een trofee/beker voor de kampioen.

Wat heb je nodig:

 • Uitgeprinte afbeelding van een trofee/beker
 • PlayMais

Maak een stadion

Maak een heel stadion met een mooi voetbalveld met goals, middenstip en natuurlijk de voetballers!

Wat heb je nodig:

Knutselen EK Voetbal

Versier zwaaivlaggen van al de deelnemende landen

Welke landen doen er mee aan het EK Voetbal en hoe zien hun vlaggen eruit? Versier de zwaaivlaggen en support jouw team als zij spelen in het zelfgemaakte voetbalspel!

Wat heb je nodig:

Maak een voetbalspel met een pizzadoos

Organiseer je eigen EK in je eigen gemaakte stadion! Bekijk de video en maak zelf een voetbalspel.

maak je eigen pizzadoos voetbalspel

Wat heb je nodig:

Werkbeschrijving:

 1. Meet de binnenmaat en de opstaande rand van de pizzadoos op. Niet alle pizzadozen hebben dezelfde maat.
 2. Snijd een stuk dozenkarton op maat, zodat het precies in de bodem van de pizzadoos valt. In het voorbeeld is een afmeting van 75 x 35 cm aangehouden.
 3. Pizzadozen hebben vaak geen doorlopende rand rondom. Daarom hebben we stroken gesneden van stevig karton om de gaten op te vullen. Plak ze met dubbelzijdig tape langs de opstaande binnenrand van de pizzadoos.
 4. Beplak het paneel dozenkarton met groen knutselkarton of papier.
 5. Snijd aan weerskanten een rechthoekig gat op de plaats waar de doelen moeten komen. Omdat de verhoudingen van een pizzadoos niet overeenkomen met de werkelijke verhoudingen van een voetbalveld, bepaal je zelf hoe groot je dit gat maakt. In het voorbeeld is het doel 13 x 6 cm. Trek nu met potlood alle lijnen van een voetbalveld.
 6. Verdun witte plakkaatverf met een beetje water. Gebruik een rond penseel om de potloodlijnen met verf over te trekken.
 7. Vouw doelpalen van chenilledraad en bevestig deze met tape vast aan de onderkant van het kartonnen voetbalveld. Plaats het veld in de pizzadoos.
 8. Neem een stapel reclamefolders en knip daaruit merknamen voor de reclameborden langs het veld. Tip: of laat de kinderen zelf hun eigen reclameborden verzinnen!
 9. Neem restjes papier en vier cocktailprikkertjes en maak hier cornervlaggen van. Neem een strookje papier, vouw dit doormidden, doe er een beetje lijm tussen en vouw het om een prikkertje. Prik met en prikpen een gat in elke corner en prik er een vlaggetje in.

Zoek een tegenstander, neem een tempex balletje en twee rietjes en maak die goal!

Met welk knutsel idee ga jij scoren in jouw klas/groep?

Kies je voor de beker, de vlaggen of toch het pizzadoos voetbalspel? Scoor de mooiste creatieve materialen in onze webshop.

Bekijk alle creatieve materialen in de webshop