Gepubliceerd op 7 februari 2018
Leestijd 3 min.

Momento is sinds 2018 voor elke school beschikbaar. Het is een prachtig dashboard waarmee je in één oogopslag alle oefen- en toetsresultaten per groep, per vak of per leerling ziet. Je ziet welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen extra hulp, ondersteuning of extra uitdaging nodig hebben. Accountmanager Maarten van Dijk vertelt er meer over.

Welke resultaten toont het dashboard?

Je ziet uitsluitend de resultaten die worden geregistreerd in de uitgeverij-omgeving. Resultaten van digitale toetsen, toetsresultaten die je handmatig verwerkt en resultaten van digitale verwerking, zoals oefenen. Voorwaarde is dat de uitgeverij van het betreffende leermateriaal een koppeling heeft met Momento. Op de website van Momento vindt je een overzicht van de gekoppelde uitgeverijen en methoden.

Verder zijn er drie elementen die ik graag toelicht:

1: Overzicht van de oefen- en toetsresultaten van de hele groep

Het intuïtief ingerichte dashboard toont je direct een overzicht van de oefen- of toetsresultaten van jouw hele groep. Per vakgebied of per periode en met een duidelijke indeling in niveau is in één oogopslag helder welke leerlingen uit de groep de stof voldoende beheersen en welke leerlingen jouw hulp nodig hebben.

Hoe werkt het Momento Dashboard precies?

2: Inzicht in individuele oefen- en toetsresultaten

Als je verder klikt, vindt je meer gedetailleerde informatie per leerling. Welke opdrachten vond hij of zij moeilijk? Of waar kan de leerling juist meer uitdaging gebruiken? Ook hier is onderscheid te maken tussen oefen- en toetsresultaten.

Hoe werkt het Momento Dashboard precies?

3: Interpretatie en organisatie, de basis voor handelingsplannen

Met één klik kom je in de omgeving van de uitgeverij terecht voor een nog fijnmaziger overzicht van de leerresultaten per leerling. Deze informatie, gekoppeld met de analyse die je als leerkracht maakt, vormt de basis voor rijke handelingsplannen. Hiermee haalt je het beste in jezelf en jouw leerlingen naar voren.

Hoe werkt het Momento Dashboard precies?

Meer weten over de mogelijkheden van het Momento dashboard?

Bekijk de instructievideo's