Direct contact?
Jeroen Rougoor
Neem contact op Jeroen Rougoor Export Manager Caribbean
Neem contact op
Gepubliceerd op 10 januari 2023
Leestijd 5 min.

Oudergesprekken, overdracht met je duo, planning van de schooldag. Het zijn veel zaken om bij te houden en waarbij het helpt als je orde en structuur aanbrengt. Wil jij meer structuur aanbrengen in je werk? Dan mogen deze 3 producten mogen niet ontbreken op jouw bureau!

Deskplanner

Tip 1: Een handige deskplanner

Overzichtelijk plannen én uitvoeren geeft meer tijd en minder werkdruk. Met een deskplanner heb je jouw dagprogramma bij de hand. Zowel voor-, tijdens- als na school.

Overdrachtsboek

Tip 2: Een overdrachtsboek

Als je met een duo-partner werkt, is het noodzakelijk dat je de overdrachtsinformatie goed noteert. Met een overdrachtsboek deel je wekelijks eenvoudig aantekeningen en overdrachtsinformatie met je collega. Bovendien houd je deze gegevens zo in één overzichtelijk document bij elkaar. Voorin is ruimte voor praktische info omtrent het digibord, hulpouders, stagiairs et cetera. Per week heeft elke leerkracht een eigen bladzijde in een eigen kleur, waar je alle relevante informatie kwijt kunt voor je duo-partner.

Gespreksblok

Tip 3: Een gespreksblok voor alle aantekeningen

Noteer jij alle notities uit gesprekken op losse blaadjes? Of is jouw hele computerscherm onder geplakt met post-its met taken die je nog moet doen? Met het gespreksblok houd je overzicht in je aantekeningen. Tijdens het gesprek noteer je snel en overzichtelijk de belangrijkste info en maak je meteen een actiepuntenlijst. Bewaar het verslag in de wire-o zelf of scheur de pagina af langs de perforatielijn, waarna je deze dankzij de ringbandgaten eenvoudig in een map naar keuze plaatst.