Gepubliceerd op 21 september 2021
Leestijd 5 min.

Leesplezier is de basis van leesmethode Atlantis. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je daar een voorproefje van: gratis leesplezierlessen voor groep 1 t/m 8. Bovendien krijg je tien digitale Samenleesboeken cadeau. Zo heb je alles in huis voor de Kinderboekenweek, dé week om plezier in lezen aan te wakkeren!

De overheid adviseert: Samenleesboeken

Leren van en met medeleerlingen is volgens het Nationaal Programma Onderwijs een kansrijke interventie om leesvertragingen aan te pakken. De overheid raadt dan ook de Samenleesboeken van Uitgeverij Delubas aan! Deze boeken zijn geschreven op twee verschillende AVI-niveaus die elkaar om de paar regels afwisselen. Daardoor kunnen een zwakkere en betere lezer samen een verhaal lezen en op een leuke én effectieve manier van elkaar leren.

Benieuwd? Tijdens de Kinderboekenweek krijg je tien digitale Samenleesboeken cadeau!

Bekijk de Samenleesboeken

Leesplezierlessen

Gratis leesplezierlessen voor de Kinderboekenweek

Na het succes van vorige jaren stelt Uitgeverij Delubas ook dit jaar gratis digitale leesplezierlessen en werkbladen beschikbaar voor de Kinderboekenweek. Deze lessen voor groep 1 t/m 8 zitten vol boekentips én vragen om met de kinderen in gesprek te gaan over hun eigen leeservaringen, over de Kinderboekenweek en over kinderboekenprijzen.

De gratis leesplezierlessen zijn geschreven volgens de opbouw van de leesplezierlessen in Atlantis voor voortgezet lezen.

Bekijk de leesplezierlessen

Vergroot het leesplezier met Atlantis

De gratis lessen geven een voorproefje van de leesplezierlessen in Atlantis, dé methode voor plezierig en effectief leesonderwijs. In Atlantis staat de inhoud van de tekst centraal, waardoor kinderen beter snappen waarom ze aan het lezen zijn. Zo wordt lezen leuk en gaat het ook nog eens sneller en gemakkelijker!

Atlantis in een notendop:

  • Technisch en begrijpend lezen volledig geïntegreerd
  • Plezier in lezen is de basis
  • Eén les voor al je lezers… zelfs in combinatiegroepen
  • De methode met de meeste leeskilometers

Zelf ervaren? Met een zichtzending probeer je de materialen drie maanden gratis uit!

Ja, ik wil een gratis zichtzending van Atlantis