Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Leestijd 3 min.

Speciaal voor Sinterklaas stelt Uitgeverij Delubas voor alle groepen gratis lessen van Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid beschikbaar! Uit de Kunst is speciaal ontwikkeld voor het digibord en is interactief, actueel en effectief. Knutsel bijvoorbeeld een versierde of gesmolten chocoladeletter of een mooie winkeletalage om de Sintcadeaus in te presenteren.

  • Groep 1/2; het schilderij van smulpiet

De kinderen bekijken foto’s van snoepgoed dat bij het sinterklaasfeest hoort en vertellen over hun ervaringen hiermee. Vervolgens luisteren ze naar een verhaal over Smulpiet, die een schilderij vol snoepgoed gaat maken. Ze ordenen ook zelf snoepgoed, net als Smulpiet. Daarna stempelen de kinderen zelf een snoep-schilderij met letterstempels en allerlei kosteloos materiaal.

  • Groep 3; versierde chocoladeletter

Bij Sinterklaas horen chocoladeletters. Sommige letters zijn heel mooi versierd. De kinderen maken zelf een letter van klei of brooddeeg. Daarna versieren ze die met verf en kleine stukjes klei of deeg. De letters van brooddeeg kunnen ook gebakken worden, om ze steviger te maken.

  • Groep 5; aantrekkelijke etalages

In een etalage worden producten op een aantrekkelijke manier aan het publiek gepresenteerd. Vooral rond Sinterklaas en Kerst zie je vaak hele mooie thema-etalages. In deze les kijken de kinderen eerst goed naar de wijze waarop etalages zijn ingericht. Vervolgens maken ze in tweetallen of in groepjes zelf een aantrekkelijke Sinterklaas- of Kerstetalage voor een winkel.

  • Groep 7; popart-cadeau

De kinderen bekijken van kunstenaar Andy Warhol. Ze bekijken het kleurgebruik en bespreken de druktechniek. Vervolgens gaan ze zelf aan slag met een meerkleurendruk met karton, rond het thema Sinterklaas.

Meer zien van Uit de Kunst?

Uit de Kunst heeft een kwaliteitsgarantie: de lessen zijn goed doordacht, praktisch haalbaar én ze leveren mooie resultaten op. Je kunt lessen in jouw persoonlijke planning zetten en dankzij het doelenoverzicht check je gemakkelijk of je aan alle leerdoelen voldoet. 

Klink op de button om gelijk naar de Sinterklaaslessen te gaan!

Ga naar de gratis Sinterklaaslessen

Vraag nu een zichtzending aan en ontvang een proeflicentie. Die licentie geeft je drie maanden lang toegang tot de complete digitale methode. Zo heb je de hele winter plezier van creatieve lessen rondom de feestdagen! 

Vraag een zichtzending aan