Gepubliceerd op 2 mei 2021
Leestijd 3 min.

Op 20 juni is het Vaderdag. Een dag waarop alle papa’s in het zonnetje worden gezet. Wat ga jij dit jaar knutselen voor Vaderdag? Om jou te inspireren, vroegen we vier doorgewinterde vaders van de Rolf groep naar hun mooiste, liefste en meest originele Vaderdag cadeau ooit.

Placemat

Prince Heyliger is altijd blij met een zelfgemaakt cadeau voor Vaderdag: “Mijn zoon heeft ooit een placemat gemaakt met mooie tekeningen van mijn lievelingseten. Die is uiteindelijk versleten, zolang heb ik ‘m gebruikt. En op mijn bureau trok de foto van mijn dochter, in een zelfgemaakte lijst en met een lief gedicht erbij, jarenlang de belangstelling van bezoekers en collega’s.

Knutselwerk in lijst

Twee jaar gelden kreeg Richard Hagen van zijn zoon Jelte op Vaderdag een prachtig cadeau: “Een lijst met daarin een heel leuk knutselwerkje: een foto van Jelte die op een ladder van ijslollystokjes naar de maan klimt. De tekst ‘Ik hou van jou, helemaal tot de maan en terug’ komt uit het boek dat we toen samen lazen, ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Sam McBratney en Anita Jeram.  Dit was echt een TOP cadeau!

Pennenbakje 

Al 6 jaar staat er een zelfgemaakt pennenbakje op het bureau van Jan van Burg: “Toen mijn zoon van 11 laatst meekwam naar mijn werk, herkende hij het meteen: ‘Die heb je toch van mij, pap?’. Dat geeft wel aan met hoeveel liefde en aandacht kinderen cadeautjes voor hun ouders maken. Daarom hebben alle zelfgemaakte cadeaus van mijn kinderen een mooie plek in een rek op mijn slaapkamer. Behalve het pennenbakje van Hugo, dat gebruik ik elke dag.

Gedicht

Toen de dochter van Sander van der Mark 5 was, had ze een week lang geoefend op een versje. Op Vaderdag kon ze het uit haar hoofd opzeggen. “Zo lief, de tranen sprongen in mijn ogen. Maar eigenlijk is alles leuk: de tekeningen met hartjes, de kleipoppetjes, ik ben overal blij mee. Was het maar vaker Vaderdag!

  • Tip: Geen tijd om een gedichtje te oefenen met je klas? Schrijf het op een perkamentrol, dat ziet er fantastisch uit. Het resultaat wordt nog mooier als je een kalligrafiestift gebruikt.

Wat ga jij knutselen voor Vaderdag?

Maak er een onvergetelijke Vaderdag van met een mooi zelfgemaakt cadeau. Alle benodigdheden voor een mooi knutselwerkje vind je in onze webshop.

Bekijk de webshop