Leestijd 3 min.

Van 11 maart t/m 15 maart is het de Week van het geld. In deze week wordt er in de klas aandacht besteed aan het leren omgaan met geld. Leer kinderen belangrijke vaardigheden door te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken. Doe jij ook mee? Lees hier verschillende manieren om deze week aandacht te besteden aan het leren omgaan met geld in de klas.

Over de Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het doel van het platform is kinderen voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ bedachten ze daarom de Week van het geld. Ze vinden het belangrijk dat er structureel aandacht wordt besteed aan het bijbrengen van financiële vaardigheden bij kinderen. Thuis en op school!

Leren omgaan met geld in de klas: leuke activiteiten

Doe je mee met de Week van het geld? Leer kinderen op een leuke manier omgaan met geld met deze leuke activiteiten.

Boodschappen doen (3 t/m 7 jaar)

Een leuke rekenactiviteit voor in de klas is het Rollenspel ‘Boodschappen doen’ met het Barcodespel. Kinderen spelen graag het volwassen leven na. Boodschappen doen vinden ze geweldig. Dit wordt helemaal leuk met het Barcodespel. Kinderen kunnen hiermee hun eigen aankopen scannen, hoe leuk is dat?! Zo leren jonge kinderen, op een speelse manier, rekenen met kleine hoeveelheden. Maak het helemaal af met onze kunststof kassa en/of euromunten en bankbiljetten.

Rolf Barcodespel met gratis App

Knutselrecept: versier je eigen spaarvarken

Ook leuk voor de week van het geld is dit knutselrecept. Hiermee versieren kinderen hun eigen spaarvarken. Een leuke en creatieve manier om aandacht te besteden aan het onderwerp sparen.

spaarvarken

Spreekbeurt over geld

Laat kinderen een spreekbeurt houden binnen het thema geld. Denk aan onderwerpen als geld, sparen, betalen, banken, geschiedenis, etc. Kinderen gaan zo zelf op ontdekking om meer te leren over geld. Daarnaast leren ze ook van elkaars spreekbeurten. Zo kun je in de Week van het geld veel verschillende onderwerpen behandelen in de klas.

Lespakket Week van het geld

Speciaal voor de Week van het geld is er ook een lespakket samengesteld voor de verschillende groepen. Hier zitten interactieve lessen, video’s, posters, doeboekjes en creatieve opdrachten in afgestemd op de juiste groepen. Je bestelt de lespakketten hier.