Gepubliceerd op 7 december 2020
Leestijd 4 min.

Met ingang van 1 januari bundelen KlasMastr (het leerportaal van de Rolf groep) en Spiek! (het micro-learning platform van Uitgeverij Zwijsen) hun aanbod samen tot één krachtig en overzichtelijk online leerplatform onder de naam KlasMastr. Het Spiek! platform wordt opgenomen in het KlasMastr aanbod. Leerkrachten in het basisonderwijs en medewerkers in de kinderopvang vinden nu op één plek alles op het gebied van online en fysieke bijscholing en trainingen.

De kracht van KlasMastr

KlasMastr is een veelgebruikt leerplatform waar onderwijsmedewerkers snel en efficiënt de juiste cursus of training vinden. Met een aanbod geheel afgestemd op de visie van de onderwijs- of kinderopvangorganisatie. KlasMastr biedt een passende vorm voor ieder moment. Van hapklare ‘leersnacks’ waarvan je binnen één minuut al iets opsteekt tot volledige fysieke leertrajecten afgestemd op je persoonlijke  leerroute.

De voordelen van Spiek

Uitgeverij Zwijsen ontwikkelt al 175 jaar leermiddelen voor het basisonderwijs en heeft ook met Spiek! bewezen een toonaangevende ontwikkelaar te zijn van kwalitatief sterke leerkrachtondersteunende content voor het basisonderwijs.  Onderwijsorganisaties en leerkrachten onderschrijven het belang om je altijd te kunnen blijven ontwikkelen. Zelfs in tijden van hoge werkdruk is Spiek! de ideale omgeving om in korte tijd efficiënt jezelf bij te scholen. Spiek! is zo opgezet dat de korte modules direct toepasbaar zijn en aansluiten op actuele thema’s en vragen van leerkrachten.

Samen verder, samen sterker

Uitgeverij Zwijsen en de Rolf groep blijven zich continu verbeteren om bij te dragen aan beter onderwijs. Hun scholingsplatforms zijn ontwikkeld met een hart voor leren. En juist daar vonden beide partijen elkaar door hun aanbod in één leerportaal te bundelen. In het afgelopen jaar is meer dan ooit gebleken dat bijscholing niet alleen heel leuk is, maar ook essentieel om op onverwachte situaties in te kunnen spelen. KlasMastr en Spiek! worden vanaf 2021 samen in het KlasMastr portaal aangeboden om nog beter te voldoen aan de vraag naar kwalitatieve content die inpasbaar is in het drukke werkschema van leerkrachten.

KlasMastr in 2021

KlasMastr, uitgebreid met  Spiek!, biedt in 2021 een totaalconcept waarin een gericht aanbod van fysieke en online trainingen gecombineerd wordt met korte tijdbesparende leermodules. Het vernieuwde platform is gekoppeld aan een ingenieus volgsysteem dat medewerkers in staat stelt een persoonlijk ontwikkelplan samen te stellen en te volgen. Deze samenwerking van de Rolf groep en Uitgeverij Zwijsen heeft een gemeenschappelijk doel: altijd een passend aanbod voor de leervragen van leerkrachten en medewerkers en het vergroten van het plezier in leren.

Dit persbericht is een gezamenlijke uitgave namens Ellen ten Horst (directrice de Rolf groep) en Ludo Stroobants (directeur uitgeverij Zwijsen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline Simons e.simons@zwijsen.nl of 0657847085 namens uitgeverij Zwijsen. Namens de rolf groep kunt u contact opnemen met Klasmastr@derolfgroep.nl of 0884101020.