Gepubliceerd op 8 december 2021
Leestijd 3 min.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Door voor te lezen oefenen kinderen in luisteren, ontwikkelen ze hun concentratievermogen en leren ze er steeds weer nieuwe woorden bij. Ook over Kerstmis zijn er veel leuke voorlees- en prentenboeken te vinden. Wij hebben een top 3 voor je gemaakt!

Voorlezen is leuk!

Voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de kinderen, maar het is ook heel leuk! Zet een grappig stemmetje op en leef je helemaal in. Je ziet de kinderen echt genieten! Samen beleef je de leukste avonturen door voor te lezen. Hulp nodig met een leuk voorleesboek of prentenboek voor Kerstmis? We hebben een top 3 voor je samengesteld. Veel voorleesplezier!

1. Het vrolijke kerstvoorleesboek – Marianne Busser

Dit boek gaat over het traditionele kerstverhaal waarin Jozef en Maria de lange reis naar Betlehem moeten maken. Maar het gaat ook over de klas van juf Roos die dit jaar de kerstversiering op school mag verzorgen. En versjes over de blote koning die een kerstboom haalt, over een prachtige etalage en nog veel meer!

Het vrolijke kerstvoorleesboek is heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen in de donkere dagen voor en tijdens Kerstmis, als de kerstboom staat en de kaarsjes branden.

het vrolijke kerst voorleesboek

Bestel Het vrolijke kerstvoorleesboek in de webshop

Bestel Het vrolijke kerstvoorleesboek

2. Kerstmis met Boer Boris – Ted van Lieshout

De kerstboom staat mooi versierd buiten op het erf en alle dieren komen kijken. Behalve het oude varken… Dat blijkt van ouderdom stilletjes te zijn gestorven. Boer Boris organiseert een mooie begrafenis in het bos. En als ze terugkomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje…

In de vorm van vertelplaten zijn ze ideaal om voor te lezen aan een grote groep.

kerstmis met boer boris

Bestel Kerstmis met boer Boris in de webshop

Bestel Kerstmis met boer Boris

3. Kerstmis – Dick Bruna

Dit boek beschrijft prachtig en eenvoudig het kerstverhaal en de geboorte van Jezus. Deze klassieker van Dick Bruna bestaat al meer dan 50 jaar en is nog altijd onverminderd populair.

Kerstmis

Veel voorleesplezier!