Gepubliceerd op 2 april 2021
Leestijd 5 min.

Werk jij met een CTOUCH Riva digibord? Er is een update beschikbaar met nieuwe handige tools en functionaliteiten. We nemen je graag mee in de updates voor je digibord.

Nieuwe updates CTOUCH Riva touchscreen

Misschien heb je het al gemerkt bij het opstarten van het touchscreen: er is een update geweest. De meest recente update is deze keer anders dan de vorige updates. Daarom delen we de nieuwtjes die in deze update zitten en geven we je uitleg over het uitvoeren van een update.

Nieuwtje #1: Makkelijk streamen vanaf je Windows computer

Streamen naar je CTOUCH Riva scherm was al mogelijk via Google Cast, Apple AirPlay en Eshare. Maar nu beschik je met de nieuwste update voortaan ook over een ingebouwde Miracast functionaliteit. Met deze techniek kun je vanaf iedere Windows computer eenvoudig verbinding maken met jouw digibord middels de sneltoets Windows + K. Hiervoor heb je dus geen extra software nodig. Slechts een goede WiFi verbinding is voldoende. Super handig! Zo wordt het voor jou als docent nog makkelijker!

Nieuwtje #2: Verbeterde whiteboard functies

De digitale whiteboard app heeft een volledige make over gekregen. Deze vind je terug onder de naam UBoardMate 2. Het ziet er nu niet alleen moderner uit, maar er zijn ook een aantal nieuwe handige functies aan toegevoegd. Wil je de vorige versie gebruiken? Dan kan dit gewoon. De nieuwe, verbeterde whiteboard functies zijn:

  • Direct printen vanaf je bord

Dit is vanaf nu mogelijk met een simpele klik! Maak direct een afdruk van je notities, aantekeningen of andere krabbels van de les. Dit kan rechtstreeks via een print icoon op je touchscreen. Uiteraard worden alle gangbare netwerkprinters zoals bijvoorbeeld die van HP, Canon, Ricoh, Brother en Samsung ondersteund.

  • Extra rekentools voor in de klas

Naar aanleiding van de grote hoeveelheid verzoeken van jou en/of je collega’s die werken met een digibord is er een aantal handige tools toegevoegd aan het touchscreen. Denk aan onder andere tools zoals een passer, geodriehoek, liniaal, gradenboog, etc. Deze nieuwe tools zijn direct te gebruiken op je digitale scherm. Dus trek gerust lijnen, maak hoeken, bereken het aantal graden van een hoek en maak daarmee het lesgeven nog een stukje leuker.

  • Gesplitst scherm

En nog zo’n mooie handigheid voor in de les! Met de splitsmodus verdeel je het touchscreen nu ook in een linker- en rechterkant. Hiermee kan in twee groepen of door twee leerlingen tegelijkertijd op het bord worden gewerkt. Door iedere leerling een eigen pen te laten gebruiken kunnen ze elkaar niet storen en wordt het resultaat gesplitst weergegeven op het digibord. Zie je al wat mogelijkheden om dit toe te passen bij jou in de klas?

CTOUCH printen
CTOUCH rekentools
CTOUCH gesplitst scherm

Hoe kun je zelf een update uitvoeren?

Met de nieuwste update kun je optimaal profiteren van de functionaliteiten van je scherm. Extra gemak dus voor je zelf en voor de leerlingen.

Naast de nieuwe mogelijkheden helpen we je graag op weg om de nieuwe update zelf uit te voeren. Met de handleiding doorloop je in zes stappen de update. Download de handleiding en voer de update uit!

Wil je meer weten over touchscreentoepassingen?

Lees dan meer over de oplossing: Touchscreen of digibord. Waar moet je op letten?

Voer stap voor stap de update voor het CTOUCH Riva touchscreen uit

Download de handleiding CTOUCH Riva update