Gepubliceerd op 27 juni 2023

Als ICT-coördinator is het belangrijk de juiste acties te ondernemen voor de jaarovergang naar het nieuws schooljaar. Wil je zeker weten dat je niks vergeet? Lees dan snel verder want wij zetten een aantal belangrijke acties voor je op een rij. Download onderaan de pagina ook je eigen checklist voor het nieuwe schooljaar.

De schooladministratie (LAS) op orde

Begin met het klaarzetten van jouw Leerling Administratie Systeem (LAS) voor het nieuwe schooljaar. Zorg ervoor dat je de leerlingen en leerkrachten voor 1 augustus gekoppeld hebt aan de groepen van het nieuwe schooljaar.

Start de jaarovergang meteen v.a. 1 augustus

De meeste Leerling Administratie Systemen hebben 1 augustus als overgangsdatum. Op die datum ontvangt Basispoort, en dus ook ZuluConnect, de nieuwe groepsindeling met de daaraan gekoppelde leerkrachten en leerlingen. Start daarom meteen v.a. 1 augustus, zo voorkom je dat je straks niet meer kunt inloggen en behoud je de toegang tot het lesmateriaal van je school. Lees hier alle informatie over de jaarovergang in Basispoort.

Checklist voor jouw jaarovergang

Nieuwsgierig naar meer tips om je ICT in orde te maken? Lees dan onze ICT-checklist voor een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar. Bekijk de ICT-checklist hier!

Vragen of wensen? Neem contact op!

Heb je nog specifieke wensen? Geef deze zo snel mogelijk aan ons door. Dan zorgen wij dat alles tijdig tiptop in orde is voor het nieuwe schooljaar. Bel hiervoor met onze infodesk via 088 – 410 1020 of stuur een bericht via TOPdesk.

 

Neem contact op