Gepubliceerd op 7 juli 2022
Leestijd 2 min.

Van 6 t/m 31 juli vind het EK vrouwenvoetbal 2022 plaats waaraan de Oranje Leeuwinnen deelnemen. Wil je hier aandacht aan besteden in jouw klas? Leuk! We hebben een aantal leuke activiteiten en ideeën voor je op een rij gezet.

Organiseer je eigen voetbaltoernooi

Wat is nou leuker dan een eigen voetbaltoernooi te organiseren? Gewoon op het schoolplein! Maak bijvoorbeeld een klein toernooitje met alleen de klas, of pak het grootser aan en vraag meerdere klassen om mee te doen. Je hebt hier niet veel voor nodig. Een voetbal mag in ieder geval niet ontbreken en ook een scheidsrechtersfluitje maakt het meteen een stuk spannender. Maak het helemaal af met een heus scorebord en het toernooi kan beginnen!

scorebord

Jonge Leeuwen activiteiten

Op de website van ons Oranje – jonge leeuwen vind je gratis downloads met leuke activiteiten rondom het EK vrouwenvoetbal zoals deze:

Voetbal dobbelspel (4 t/m 7 jaar)

Scoren maar! We vonden dit leuke voetbal dobbelspel bij Yurls, te spelen in tweetallen.

werkblad voetbal dobbelspel

Benodigdheden:

Het spel

Gooi met 1 of 2 dobbelstenen. In het doel van het geworpen getal teken of plak je vervolgens een bal. Degene die als eerst in alle doelpunten heeft gescoord, die wint!

Yurls werkboekje vrouwenvoetbal

Ook ontzettend leuk om mee aan de slag te gaan in de klas is dit werkboekje vrouwenvoetbal. In dit boekje vind je niet alleen leuke activiteiten, je leest ook over de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Verder ga je lekker aan de slag met leuke denkspelletjes zoals sudoku’s en kruiswoordpuzzels, kleur je je eigen mandala, schrijf je een spannend verhaal over ‘Het winnende doelpunt’, en nog veel meer!

meisje voetbal

Bekijk alle sportmaterialen en toebehoren in onze webshop

Bekijk het in de webshop