Gepubliceerd op 13 juni 2023
Leestijd 5 min.

Heb je oude dozen over (bijvoorbeeld van de jaarbestelling)? Gebruik ze dan om ermee te bouwen! Bouw een fort, voertuig, muziekinstrument; met Makedo kunnen de kinderen alles maken wat ze kunnen bedenken. Leerzaam én hartstikke duurzaam!

Zie de wereld niet zoals hij is, maar zoals hij zou kunnen zijn!

Dat is de gedachtegang van Makedo. Met de bouwpakketten van Makedo stimuleer je de verbeeldingskracht en natuurlijke neiging van kinderen om te spelen. Wat kunnen ze allemaal creëren met oude kartonnen verpakkingen zoals schoenendozen, een doos van de hagelslag of verzenddozen? Kinderen hebben veel plezier met het maken van de mooiste creaties met een eenvoudige kartonnen doos.

Voorbeeld: Bouw je eigen kartonnen robot!

Met deze leuke set, BYOR, laat je de kinderen in groepjes met dozen robots bouwen, die ze ook nog een kunnen gaan programmeren. Samen met de handige karton-schroeven van Makedo ontwerpen en bouwen de kinderen prachtige robots.

Op deze manier heb je een leuke groepsactiviteit en ben je direct ook op een eenvoudige manier bezig met digitale geletterdheid.

inspiratie-BYOR-robot-karton

Ontwikkel verschillende vaardigheden met Makedo

 

Voor het maken van een creatie moeten de kinderen het karton knippen, snijden, vormen, et cetera. Handelingen die goed zijn voor de motoriek. Daarnaast ontwikkelen ze vaardigheden als:

  • Communiceren
  • Creativiteit
  • Kritisch denken
  • Samenwerking
  • Empathisch vermogen
  • Probleemoplossend vermogen

 

Makedo veiligheidszaag

Duurzaam speelgoed

De Makedo-onderdelen zijn herbruikbaar. Wil je de oude kartonnen creaties weggooien? Verwijder de Makedo-onderdelen en gebruik ze voor het volgende project!

Laat je inspireren!

Makedo laptop
Makedo telefoon
Makedo gitaar
Makedo rugzak