Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Bouw je eigen kartonnen robot!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om in de eerste week na de zomervakantie te kunnen doen? Zoek je een leuk en eenvoudig idee om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan? Of lijkt het je gewoon cool om met de leerlingen zelf een robot te bouwen? Dan hier een leuk en snel te organiseren lesidee.

Hoe werkt de BYOR set en wat kan je ermee?

Aan het einde van de zomervakantie krijgt elke school de jaarbestelling weer binnen. Een grote stapel dozen met schriften, pennen, potloden, verf noem maar op. Maar waar laat je al die lege dozen? Je kunt ze natuurlijk zo bij het oud papier gooien. Dat is eigenlijk best jammer, want je kunt er heel eenvoudig leuke robots van gaan maken.

Met deze leuke set, BYOR, laat je de leerlingen in groepjes de overgebleven dozen robots bouwen, die ze ook nog een kunnen gaan programmeren.
Samen met deze handige karton-schroeven ontwerpen en bouwen de leerlingen prachtige robots.

Op deze manier heb je een leuke start- en groepsactiviteit en ben je direct ook op een eenvoudige manier bezig met digitale geletterdheid.

We zijn heel benieuwd naar de robots die jullie bouwen! Stuur je de foto’s naar ons toe?

Ga naar onze webshop om de BYOR-set te bestellen!

Jeroen Rougoor

Jeroen Rougoor

Exportmanager Caribbean O&O

ICT in het onderwijs moet volgens Jeroen Rougoor drie g’s opleveren: gemak, genot en gewin. Dat houdt leren een leven lang leuk. Leraren en leerlingen gebruiken digitale kennis voortdurend. Met moderne media blijf je als leerkracht dicht bij die leerling. Jeroens specialisatie in virtual reality en augmented reality houdt het onderwijs als de belangrijkste steunpilaar van de samenleving stevig op zijn plek. Hij denkt mee vanuit zowel het leraren- als het bestuursperspectief.