Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Bouw je eigen kartonnen robot!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om in de eerste week na de zomervakantie te kunnen doen? Zoek je een leuk en eenvoudig idee om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan? Of lijkt het je gewoon cool om met de leerlingen zelf een robot te bouwen? Dan hier een leuk en snel te organiseren lesidee.

Hoe werkt de BYOR set en wat kan je ermee?

Aan het einde van de zomervakantie krijgt elke school de jaarbestelling weer binnen. Een grote stapel dozen met schriften, pennen, potloden, verf noem maar op. Maar waar laat je al die lege dozen? Je kunt ze natuurlijk zo bij het oud papier gooien. Dat is eigenlijk best jammer, want je kunt er heel eenvoudig leuke robots van gaan maken.

Met deze leuke set, BYOR, laat je de leerlingen in groepjes de overgebleven dozen robots bouwen, die ze ook nog een kunnen gaan programmeren.
Samen met deze handige karton-schroeven ontwerpen en bouwen de leerlingen prachtige robots.

Op deze manier heb je een leuke start- en groepsactiviteit en ben je direct ook op een eenvoudige manier bezig met digitale geletterdheid.

We zijn heel benieuwd naar de robots die jullie bouwen! Stuur je de foto’s naar ons toe?

Ga naar onze webshop om de BYOR-set te bestellen!

Jeroen Rougoor

Jeroen Rougoor

Export Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.