Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 30 oktober 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

AR lessen over Sinterklaas

De Sinterklaastijd is aangebroken. De nieuwste lessen met Augmented Reality gaan over rijmen, letters en geschiedenis: Sint en de Gedichtenschrijfster (3 t/m 7 jaar), Korte Piet en Lange Piet (5 t/m 8 jaar) en de Geschiedenis van Sinterklaas (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten.

We hebben weer vier complete AR lessen voor je klaarstaan over Sinterklaas. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken). 

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO. 
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen. 
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.  
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR. 
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten. 

Sinterklaas en de Gedichtenschrijfster (3 t/m 7 jaar) 

Sinterklaas is dol op rijmen. Maar hoe gaat dat ook alweer? Gedichtenschrijfster Elise gaat Sinterklaas helpen. Deze les gaat over rijmen. Kinderen ontdekken en leren over eindrijm met het verhaal over Sinterklaas en de gedichtenschrijfster Elise. Met Augmented Reality staan de kinderen naast het kasteel van Sinterklaas, ze gaan hier op zoek naar rijmwoorden. 

Bestel hier de les over Sinterklaas en de gedichtenschrijfster. 

Korte Piet en Lange Piet (6 t/m 10 jaar) 

De hoofdpersonen in deze les zijn korte piet en lange piet. Je herkent ze aan hun korte en lange benen. Beiden zijn dol op letters. Korte piet verzamelt korte klanken (a e i o u) en lange piet verzamelt lange klanken (aa ee oo uu). Met Augmented Reality spelen de kinderen een letterspeurtocht op zoek naar de juiste klanken. 

Bestel hier de les over Korte Piet en Lange Piet. 

Sinterklaas – Geschiedenisverhalen (9 t/m 13 jaar) 

Het Sinterklaasfeest wordt al honderden jaren gevierd. We gaan terug in de tijd naar het jaar 300 in de stad Patara, waar Sint Nicolaas geboren wordt en hij later in de stad Myra bisschop wordt. Wie is Sinterklaas en waarom vieren wij Sinterklaas zoals het nu is? Tijdens deze les komen de kinderen meer te weten over de geschiedenis van Sinterklaas en begrijpen ze hoe tradities uit verhalen ontstaan.  

Bestel hier de les over Sinterklaas en de geschiedenis. 

Ozosnel, het paard van Sinterklaas (3 t/m 7 jaar) 

In alle scholen verschijnen Sinterklaashoeken die prachtig zijn ingericht. Natuurlijk wil je dan ook het paard van Sinterklaas echt in de school plaatsen. Met deze les leren de kinderen over het paard van Sinterklaas, ervaren zij het paard echt in de klas en gaan zelf aan het werk. Met Augmented Reality staat Ozosnel echt in jouw klas of Sinterklaashoek. Je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten en van dichtbij bekijken. Door op de hotspots te klikken hoor je Sinterklaas uitleg geven over het verzorgen van Ozosnel. 

Bestel hier de les over Ozosnel, het paard van Sinterklaas. 

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video.