Gepubliceerd op 26 oktober 2021
Leestijd 3 min.

De Sinterklaastijd is aangebroken. Om kinderen meer te leren over Sinterklaas hebben we maar liefst 7 Augmented Reality (AR) lessen. Leer de kinderen meer over rijmen, letters, geschiedenis, Nederland, Spanje
en het ontstaan van het Sinterklaasfeest. Het leukste aan deze AR lessen? Je plaatst een levensecht 3D model in jouw groep. Hoe gaaf is dat!

Augmented Reality lessen over Sinterklaas

De Sinterklaastijd in Nederland is een feest zoals we dat al vele jaren vieren. Prachtige verhalen, de spanning van het schoen zetten en natuurlijk de daarbij horende lekkernijen. Daarom hebben we ook dit jaar 3 nieuwe Augmented Reality (AR) lessen over Sinterklaas gemaakt. In totaal zijn er 7 AR lessen over Sinterklaas beschikbaar, voor €9,50 (excl. btw) per les:

Bestel de AR lessen over Sinterklaas in de webshop

Bestel de Sinterklaas lessen

Wat is Augmented Reality?

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots met audio informatie geven. Zo plaats je met de AR les ‘Ozosnel’ Ozosnel bij jou in de groep!

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video. 

De AR lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Sinterklaas lessen 3 t/m 7 jaar

Sinterklaas & Nederland
De pieten pakken cadeautjes in om ze later op de avond naar de huizen van de kinderen te brengen. Malle Piet houdt van grapjes en pakt de schoenen van Sinterklaas in. De zakken met cadeautjes worden gevuld en de pieten gaan de daken op. Maar waar zijn de schoenen van Sinterklaas gebleven? De kinderen gaan ze zoeken in het noorden, oosten, zuiden en westen van Nederland.

Bestel hier de les over Sinterklaas & Nederland.

Sinterklaas en de Gedichtenschrijfster
Sinterklaas is dol op rijmen. Maar hoe gaat dat ook alweer? Gedichtenschrijfster Elise gaat Sinterklaas helpen. Deze les gaat over rijmen. Kinderen ontdekken en leren over eindrijm met het verhaal over Sinterklaas en de gedichtenschrijfster Elise. Met Augmented Reality staan de kinderen naast het kasteel van Sinterklaas, ze gaan hier op zoek naar rijmwoorden. 

Bestel hier de les over Sinterklaas en de gedichtenschrijfster. 

Ozosnel, het paard van Sinterklaas
In alle scholen verschijnen Sinterklaashoeken die prachtig zijn ingericht. Natuurlijk wil je dan ook het paard van Sinterklaas echt in de school plaatsen. Met deze les leren de kinderen over het paard van Sinterklaas, ervaren zij het paard echt in de klas en gaan zelf aan het werk. Met Augmented Reality staat Ozosnel echt in jouw klas of Sinterklaashoek. Je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten en van dichtbij bekijken. Door op de hotspots te klikken hoor je Sinterklaas uitleg geven over het verzorgen van Ozosnel. 

Bestel hier de les over Ozosnel, het paard van Sinterklaas. 

Sinterklaas lessen 6 t/m 10 jaar

Sinterklaas & Spanje
Si is het Spaanse woord voor ja en no is het Spaanse woord voor nee. Sinterklaas spreekt Spaans net zoals de Spanjaarden. Hij houdt van het strand en is dol op koken. Sinterklaas leert de kinderen Spaanse woorden en tellen tot 10, terwijl hij vertelt over het mooie land Spanje.

Bestel hier de les over Sinterklaas & Spanje.

Korte Piet en Lange Piet
De hoofdpersonen in deze les zijn korte piet en lange piet. Je herkent ze aan hun korte en lange benen. Beiden zijn dol op letters. Korte piet verzamelt korte klanken (a e i o u) en lange piet verzamelt lange klanken (aa ee oo uu). Met Augmented Reality spelen de kinderen een letterspeurtocht op zoek naar de juiste klanken. 

Bestel hier de les over Korte Piet en Lange Piet. 

Sinterklaas lessen 9 t/m 13 jaar

Sinterklaas & Santa Claus
Sinterklaas of Santa Claus, wie was er eerst? Kinderen leren over het ontstaan van het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. Wat hebben beide feesten met elkaar te maken? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

Bestel hier de les over Sinterklaas & Santa Claus.

Sinterklaas – Geschiedenisverhalen
Het Sinterklaasfeest wordt al honderden jaren gevierd. We gaan terug in de tijd naar het jaar 300 in de stad Patara, waar Sint Nicolaas geboren wordt en hij later in de stad Myra bisschop wordt. Wie is Sinterklaas en waarom vieren wij Sinterklaas zoals het nu is? Tijdens deze les komen de kinderen meer te weten over de geschiedenis van Sinterklaas en begrijpen ze hoe tradities uit verhalen ontstaan.  

Bestel hier de les over Sinterklaas en de geschiedenis. 

Bestel de AR lessen over Sinterklaas in de webshop

Bestel de Sinterklaas lessen