Gepubliceerd op 5 februari 2018
Leestijd 2 min.

‘Het leuke aan dit spel van Rolf is dat je het op verschillende manieren kunt spelen!’

Actie bingo

Wat is het?

‘Aktie Bingo’ is een leuk spel voor jong en oud. Kinderen leren spelenderwijs luisteren en vertellen en breiden tegelijk hun actieve en passieve woordenschat uit.

Wat kun je ermee?

Dit spel stimuleert de taalontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling, de concentratie, het geheugen én de luistervaardigheid. Je speelt het met zes tot twaalf kinderen vanaf 4 jaar.

Inhoud: 12 grote verzamelkaarten, 35 bingokaarten met afbeeldingen, 80 rode kruisjes en een handleiding.

Waarom vindt Evelien dit een parel?

“Het leuke aan dit spel is dat je het op verschillende manieren kunt spelen. In de ‘normale’ variant noemt de juf – of nog leuker: een kind – het ding of dier dat op de grote kaart staat en kijken alle spelers of ze dit op hun bingokaart hebben staan. Wie het eerst alle plaatjes met een kruis heeft afgedekt roept ‘Bingo!’ en wint het spel. Een andere variant is deze: de spelers moeten door het stellen van vragen uitvinden welk ding of dier de spelleider in de hand heeft. De thema’s geven hierbij houvast: vervoer, wonen, kleding, natuur, dieren, meubelen. Een vraag is bijvoorbeeld ‘Kan ik het aantrekken?’. De spelleider kan ook hints geven, zoals: ‘Het staat in de huiskamer en je schuift je stoel er tegenaan’.

‘Aktie Bingo’ is een aantrekkelijk vormgegeven spel dat erom vraagt uit de kast gepakt te worden. Ik vind dat dit spel zéker een mooi plekje in de taalkast verdient.”

Waar vind je deze parel?

Je vindt ‘Aktie Bingo’ in onze webshop.

Evelien weet net als haar collega’s heel veel over onze Parels. Het team van klantenservice staat voor je klaar.