Ben jij leerkracht in groep 1 en 2?

Dan is deze dag perfect voor jou!

Meld je aan!

Doe leuke én bruikbare inspiratie op tijdens de Jonge Kind dag op woensdag 25 september in onze showroom in Ochten. Luister naar inspirerende sprekers en volg workshops over het verrijken van hoeken met muziek, beweging en creativiteit. Ben jij leerkracht in groep 1 en 2? Dan mag je deze dag niet missen!

Deze dag staan in het teken van: Dansen in de kleuterklas

Tijdens deze dag ben je verzekerd van:

  • interessante, creatieve, inspirerende workshops
  • een goed gevulde goodiebag
  • een heerlijke lunch, lekkere hapjes en drankjes
  • kennismaken met de nieuwste ontwikkelingsmaterialen

Meld je direct aan

De keynote speakers op de Jonge Kind dag

Lenneke Gentle

Dansen door de Kleuterklas! 

Ontdek de kracht van dans en beweging in het kleuteronderwijs met Lenneke Gentle. Ze baseert zich op relevante onderzoeken over het effect van bewegend leren. Je krijgt praktische voorbeelden over het integreren van dans en beweging in taal- en rekenontwikkeling. Ervaar zelf de vrolijkheid en creativiteit in dans en muziek. Lenneke sluit af met een gezamenlijke dans, zodat je klaar bent om dit de volgende dag in je groep toe te passen!

Lenneke Gentle is dansdocente en zet dansen in bij peuters en kleuters door middel van haar eigen opleidingen Taaldans en Rekendans van Studio Swing.

Sander Berendsen

Betover met muziek!
Ontdek hoe muziek en zingen bijdraagt aan de taalontwikkeling van jonge kinderen met Sander Berendsen. Hij laat je zien op welke manier je muziek verbindt met wetenschappelijke inzichten,  aan welke SLO-doelen je werkt én hoe heerlijk het is om samen te zingen! Samen met een pianist legt Sander virtuoos verbanden tussen het muzikale gevoel en het belang van ontwikkeling van jonge kinderen.

Sander Berendsen is o.a. bekend van Warboel muziekprojecten.

Miniworkshops

Tijdens de Jonge Kind dag zullen er verschillende miniworkshops gegeven worden. Hieronder lees je welke dit zijn.

Tekenen op muziek

Influencers Thijs en Chantal van het populaire platform Meester in Kunst vertellen hoe jij op een creatieve manier een tekenles kan geven met behulp van muziek. Of je nu zelf creatief bent of niet. Of je nu veel materialen tot je beschikking hebt of niet. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Je gaat naar huis met de juiste skills!

Rolf ontwikkelingsmaterialen 

Ontdek hoe Rolf ontwikkelingsmaterialen aansluiten bij de creatieve ontwikkeling van jonge kinderen. Wist jij al dat bij bijvoorbeeld Rolf Basics – Muziekmonsters ook verschillende taaldoelen aan bod komen?
Ontdek tijdens deze miniworkshop hoe je op een creatieve manier doelen aan bod laat komen met de andere Rolf ontwikkelingsmaterialen.

rolf ontwikkelingsmateriaal
greenscreenbox2

Creatief met de Greenscreenbox

Spelen met greenscreen-techniek betekent digitale tovenarij, creativiteit en spel!
Ontdek hoe de Greenscreenbox werkt en hoe je hem kunt inzetten om je hoeken te verrijken.

Van geluid naar creativiteit met digitale middelen

Inspireer jonge kinderen door hen te laten zien hoe ze geluiden en ritmes kunnen ontdekken met digitale middelen. Tijdens deze miniworkshop krijg je allerlei leuke en interactieve tips voor in de digihoek, waar kleuters leren om digitale muziek te maken. Hierdoor ontwikkelen ze zowel hun creatieve als technische kant!

Meisje Piramide puzzel muziek (1)

Harmonie tussen rekenen en muziek

Rekenen en muziek hebben alles met elkaar te maken. Ontdek hoe het plezier van muziek en de kracht van rekenen elkaar versterken. Hoe kan muziek een brug slaan naar wiskundige begrippen in jouw groep? Laat je inspireren met toepassingen waar je morgen al direct mee aan de slag kan.

Digitale geletterdheid – programmeren – dans

Tijdens deze miniworkshop ontdekken we speels de beginselen van programmeren door beweging! Met fysieke activiteiten leer je dat een reeks instructies, net zoals in een dans of spel, een ‘programma’ vormt. We maken eenvoudige bewegingssequenties zoals ‘vooruit’, ‘draai’, en ‘spring’.

muziekinstrumenten maken

Muziekinstrumenten maken

Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen muziekinstrument. Gebruik allerlei creatieve materialen om de mooiste tamboerijn, trommel en/of maracassen te maken. Deze kun je de volgende dag meteen gebruiken in jouw groep.

Impressie Jonge Kind dag 2023

Praktische informatie

  • Datum+tijd: woensdag 25 september, 09.30 – 16.00 uur
  • Locatie: de Rolf groep, Mercuriusweg 14 in Ochten
  • Kosten: €75,-
  • Bij deelname aan dit event ontvang je een goodiebag ter waarde van €75,-
  • Let op: er zijn maximaal 200 plaatsen beschikbaar

Enthousiast geworden?

Ontvang je ticket