Gepubliceerd op 13 november 2020
Leestijd 3 min.

Wie is er niet opgegroeid met Lego Education? Lego Education is het meest bekende bouw- en constructiespeelgoed ter wereld. De vrolijk gekleurde blokjes zijn jaren lang populair bij jongens en meisjes van alle leeftijden. Dat het ook nog leerzaam is, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Lego Education is daarom dus ook zeer geschikt als leermateriaal!

slim aan de slag LEGO

  • Voor de jongste kinderen is leren met Lego Education goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Bijna ieder kind heeft thuis zelf Lego Education, dus het is vertrouwd materiaal om mee te werken. Al spelend leren ze samen te werken, problemen op te lossen en met elkaar te overleggen. Soms lukt het niet, ook dat is een leerproces.
  • Voor de middenbouw komt er meer techniek aan te pas. Hier leren de kinderen onder andere over oorzaak en gevolg, zwaartekracht, de werking van tandwielen, evenwicht en samenwerken. Ook hier zijn we weer spelenderwijs aan het leren.
  • Voor de bovenbouw is er ook uitdaging genoeg mogelijk! Eén van de nieuwste lesmethodes om te leren programmeren en ontwerpen. Een eerste opstap om digitale vaardigheden aan te leren. Denk aan het maken van een robot die precies doet wat je hebt bedacht. Dit met de bekende én nieuwe geavanceerde legostenen en gebruiksvriendelijke programmeertaal. Het leerdoel is dat leerlingen met digitale technologie creatieve oplossingen bedenken.

Waarom vindt Jill dit een parel?

‘’Lego is op alle niveaus inzetbaar en oneindig te gebruiken, wat uniek is voor lesmateriaal. Naast het gewoon bouwen met stenen zijn er steeds meer technische mogelijkheden binnen Lego Education. Kinderen leren er tegenwoordig zelfs digitale vaardigheden mee. De mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid wat heel bijzonder is.’’

Mogelijkheden genoeg om de legostenen op te nemen in het lesprogramma. Momenteel hebben wij een mooie actie voor Lego Education lesmateriaal!

Bekijk onze aanbieding!