NULL

Lotjes Wereld

Van droom naar werkelijkheid

Wat wil je later doen? Wist jij als kind daar het antwoord op? En wat zijn de droomberoepen van kinderen van nu? Klimaatactiviste zoals Greta Thunberg? President? Of nog altijd politieagent? Kennen we eigenlijk wel de beroepen van de toekomst?

Lotjes Wereld

Ken je Lotjes Wereld al? Hier zijn olifanten misschien wel groen met paarse stippen, hebben ze vijf poten en wonen ze in een 100 kilometer hoge wolkenkrabber. In Lotjes Wereld kun je worden wat je wil. Marsmannetjestandarts? Kan! Verkeersregelaar op de digitale snelweg? Kan!

Wat je ook wil worden – en of dat echt kan of (nog) niet – je hebt daarvoor allerlei vaardigheden nodig. Kinderen van nu ontwikkelen die met het ontwikkelingsmateriaal binnen de nieuwe Rolf-materiaallijnen. Lotje moedigt ze daarbij aan.

Droomberoepen vangen

Voor een campagne rondom deze Rolf-materiaallijnen zijn wij op zoek naar de beroepen in de toekomst waar kinderen van nu over dromen. Wil jij de droomberoepen van de kinderen van jouw groep met ons delen? Wij maken van een groot aantal droomberoepen een online Droomberoepen smoelenboek.

  • De 10 leukste droomberoepen ontvangen een prachtig gevulde koektrommel.
  • En… één kind en haar/zijn droomberoep speelt de hoofdrol in de Rolf ‘Van droom naar werkelijkheid’-animatie.

Doe je mee?

Wat vragen we van jou?

Heel simpel…

  1. Stel de kinderen in jouw groep de vraag: Wat is jouw droomberoep?
  2. Geef de 5 meest bijzondere beroepen (minimaal 3), uiterlijk 1 januari 2020, door aan ons via het formulier op deze pagina.
  3. En dan mag je gaan duimen dat je de winnaar bent van één van de 10 koektrommels of dat één kind uit jouw groep de hoofdrol krijgt in de Rolf ‘Van droom naar werkelijkheid’-animatie.

Half januari maken wij de winnaars bekend via de e-mail, een belletje en facebook.

We zijn ontzettend benieuwd naar de droomberoepen van de toekomst!

De Rolf-materiaallijnen zijn vernieuwd en uitgebreid!