NULL

Lesgeven op afstand

Tips voor lesgeven op afstand

Veel scholen worden momenteel geconfronteerd met vraagstukken over hoe ze vanuit huis in contact blijven met hun leerlingen en collega's en hoe ze kunnen lesgeven op afstand. Wij ondersteunen, waar mogelijk, graag bij deze vraagstukken. Zowel op technisch- als didactisch gebied. Op deze pagina vind je tips en informatie voor lesgeven op afstand.

De pagina wordt continu vernieuwd met nieuwe inzichten.

Tips: techniek en afstandonderwijs

Op deze pagina delen wij tips over techniek en geven we informatie over hoe je jouw leerlingen op afstand les kan geven.

Bekijk al onze tips over techniek en afstandsonderwijs.

Tips: activiteiten voor thuis

Wij ontwikkelen veel middelen om kinderen thuis op een educatieve manier te vermaken tijdens quarantaine. Wil je als school of kinderopvang ouders inspireren met onze activiteiten? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt waarin je de activiteiten terug vindt per leeftijdscategorie.

Bekijk al onze activiteiten voor thuis.

Tips: didactiek en afstandsonderwijs

Op deze pagina delen wij tips over didactiek en geven we informatie over hoe je jouw leerlingen op afstand les kan geven.

Bekijk al onze tips over didactiek en afstandsonderwijs.

Tips van onze partners en derden

Op deze pagina delen wij de goede adviezen en informatie van onze partners en derden. Doe er je voordeel mee!

Bekijk al onze tips van onze partners en derden.

spacer_icon
spacer_icon

De meest gestelde vragen (incl. antwoorden) voor jou geselecteerd!

Hoe kom ik snel in contact met de Rolf groep?

Stuur een e-mail naar klantenservice@derolfgroep.nl of bel 088-410 10 20 we staan je graag te woord.

Hebben jullie een gedragscode voor het gebruik van les geven op afstand?

De meestgestelde vragen rondom ZuluConnect en Microsoft Teams

De meest gestelde didiactische vragen

Hoe kan ik thuis inloggen op ZuluConnect?

We hebben een handleiding gemaakt die je uitlegt hoe je makkelijk kan inloggen op ZuluConnect. Alsnog vragen? Bekijk de ZuluConnect pagina’s of stuur een e-mail naar thuiswerken@derolfgroep.nl of bel 088-410 10 20. We zorgen er dan voor dat je snel kan inloggen op ZuluConnect.

Waar kan ik informatie vinden over ZuluConnect?

Op deze pagina staan alle belangrijke zaken beschreven. Ook vind je er handige tips. Kom je er niet uit? Stuur gerust een e-mail naar thuiswerken@derolfgroep.nl of bel 088-410 10 20.

Hoe kan ik digitaal lesgeven met ZuluConnect i.c.m. Microsoft Teams of Google Meet/Classroom

We hebben voor zowel Teams als voor Google Meet/Classroom een handleiding gemaakt waarin staat hoe je makkelijk digitaal op afstand les kan geven middels ZuluConnect  Bekijk ook de ZuluConnect-video en de  werken in Teams-video. Alsnog vragen? Bekijk de ZuluConnect pagina’s.

 

 

Hoe kan ik snel gebruik maken van ZuluConnect?

Ben je nog geen gebruiker van ZuluConnect en wil je deze leeromgeving gebruiken om thuis onderwijs te faciliteren? Stuur een mail naar thuiswerken@derolfgroep.nl of bel 088-410 10 20. We zorgen ervoor dat je snel gebruik kan maken van ZuluConnect. Meer informatie over ZuluConnect vind je hier.

De meestgestelde technische vragen rondom Microsoft Teams

V: Hoe kom ik bij Microsoft Teams?
A: Je kunt in de App store de Microsoft Teams App installeren. Je kunt ook naar teams.microsoft.com/ gaan. Je kunt ook een snelkoppeling plaatsen in ZuluConnect.

V: Hoe werkt Microsoft Teams?
A: Met Microsoft Teams kun je gratis chatten, videogesprekken voeren en samenwerken. Meer informatie over Microsoft Teams is te vinden in de handout.

V: Kun je ook video’s opnemen in Teams?
A: Het is mogelijk om een vergadering op te nemen. Losse video’s kunnen niet worden opgenomen.

 

Werk je nog niet met ZuluConnect? Maak nu kennis met onze leer- en werkomgeving!

ZuluConnect maakt het je makkelijk om op afstand in contact te blijven met je leerlingen.

De mogelijkheden
ZuluConnect geeft leerlingen en leerkrachten snel en gemakkelijk (Single Sign On) toegang tot digitale toepassingen van uitgeverijen via de koppeling met Basispoort en de Kennisnet-federatie.

Leerlingen kunnen ook vanaf huis inloggen in ZuluConnect. Hiervoor is het niet noodzakelijk dat e-mailadressen van ouders gebruikt worden. De leerling kan dit helemaal zelf in ZuluConnect. Als leerkracht heb je met enkele drukken op de knop de gegevens beschikbaar over hoe je leerlingen vanaf huis kunnen inloggen.

Als leerkracht kan je snel en eenvoudig een (week)taak voor je leerlingen klaarzetten. Het is erg fijn, vooral nu de leerlingen niet meer fysiek in school zijn, om ze toch digitaal van werk en koppelingen naar lesmateriaal te kunnen voorzien. Nog niet bekend met ZuluConnect? Maak snel kennis! Neem gerust contact op. We staan voor je klaar!

spacer_icon

Devices die geschikt zijn om thuis te werken

Heeft jouw school tekort aan Chromebooks, laptops of iPads die geschikt zijn om thuis te werken? En wil je overleggen over de mogelijkheden? Neem contact op met je accountmanager, stuur een mail naar indooraccountmanagers@derolfgroep.nl of bel 088-410 10 20. We adviseren je graag over een passende oplossing.