NULL
Verleg je grenzen!

Studiereis op maat

Soms moet je letterlijk over grenzen kijken om met frisse ideeën aan de toekomst van kinderen te werken. Ga je mee op studiereis?

Hoe is het onderwijs buiten Nederland georganiseerd? De Rolf groep organiseert met regelmaat reizen naar toonaangevende bestemmingen op gebied van onderwijs om met een koffer aan ideeën huiswaarts te keren. Neem bijvoorbeeld in Londen een kijkje in de toekomst van digitale geletterdheid, maak in Finland onder meer kennis met het principe ‘geen controle, maar sturing’, beleef in Italië het ontdekkend leren van de Reggiobenadering of laat je verrassen door onderwijspareltjes in Zuid-Afrika.

Hoe ziet een studiereis eruit?

We geloven in de combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden. Een lezing over de achtergronden van de betreffende principes vullen we dan ook aan met bezoeken aan scholen of kindcentra. Verder proeven we aan de lokale cultuur en faciliteren we de onderlinge uitwisseling. Er gaat altijd een gespecialiseerde onderwijsadviseur mee die je helpt de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk te maken. Vooraf stellen we leerdoelen en achteraf organiseren we een terugkomdag om de maximale impact van de reis te garanderen.

Op maat

Wil je met een team op studiereis? Dan denken we graag mee over een studiereis op maat naar een bestemming die aansluit bij jullie leerdoelen!

Neem voor meer informatie contact met ons op via events@derolfgroep.nl of bel 088 410 10 50.