“Waarom mag dit ontwikkelingsmateriaal niet ontbreken in mijn groep?”

Er zijn zoveel mooie, nieuwe ontwikkelingsmaterialen beschikbaar. Je wilt graag weten waar je het voor in kan zetten en hoe je het materiaal het beste inzet zodat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen.

Tijdens Rolf. Talk staat er steeds één ontwikkelingsmateriaal centraal. We geven uitleg over het product, laten zien hoe je het kan inzetten en we beantwoorden vragen. In slechts 30 minuten heb jij een goed beeld waarom dit materiaal niet mag ontbreken in jouw groep! Deelname aan Rolf. Talk is geheel gratis.

Meld je aan voor Rolf Talk logo

Rolf Essentials – Dialo world

6 december – 15:00-15:30 uur
De mooie platen van Dialo World (geschikt vanaf 3 jaar) gaan over ‘de stad’, ‘onder water’ en ‘in het oerwoud’ en staan vol met woordenschat en telopdrachten. Kinderen spelen het spel door te vertellen wat je ziet en luisteren naar wat je hoort.

Meld je aan voor Rolf. Talk – Dialo world

Dialo World

Rolf More – Spelen met lengte & Spelen met oppervlakte

24 januari – 15:00-15:30 uur
Puzzelend rekenen, alleen dan net even anders! Deze puzzels (geschikt vanaf 4 jaar) staan in het teken van lengte en oppervlakte. Op beide puzzels staat een speeltuin afgebeeld, alleen vanuit een ander perspectief: vooraanzicht en het bovenaanzicht. Ook met de achterzijde van de puzzelstukjes zijn veel mogelijkheden.

Meld je aan voor Rolf. Talk – Spelen met lengte & spelen met oppervlakte

Rolf More -spelen met lengte en oppervlakte

Rolf Originals – Kunst met vierkantjes

6 maart- 15:00-15:30 uur
Met ‘Kunst met vierkantjes’ experimenteren kinderen spelenderwijs met het ordenen van materialen, het leren kennen van de vormen vierkant, rechthoek, kubus en balk in verschillende kleuren. De mogelijkheden om te spelen en te leren met dit materiaal zijn talrijk.

Meld je aan voor Rolf. Talk – Kunst met vierkantjes

Rolf Originals - Kunst met vierkantjes

Webinars gemist?

Kijk de webinars terug:

  • Rolf Originals – Zin in woorden
    Woorden leren en zinnen maken doe je met het spel Zin in woorden (geschikt voor de leeftijd 3 t/m 12 jaar). Kinderen bekijken de prachtige foto’s, pakken de kaarten en oefenen de woorden. Met de woorden maken ze zinnen door de kaarten op volgorde te leggen.
  • Rolf Originals – Lang als een slang
    Met Lang als een slang (geschikt vanaf 4 jaar) komen kinderen op een speelse manier in aanraking met meten en meetkunde. Ontdek alle mogelijkheden van Lang als een slang met Rolf Talk.

Welk ontwikkelingsmateriaal wil jij graag in een Rolf. Talk zien?

Laat het ons weten via het formulier!

Vul het formulier in