Werken en leren in de cloud

Overstappen naar de cloud. Hoe pak je dit aan?

Alles vanaf elke plek direct delen met leerlingen en collega's? Gemakkelijk samen werken door gebruik te maken van Microsoft Office 365 of Google G Suite? Nieuw lesmateriaal met één druk op de knop ter beschikking hebben in je leer- en werkomgeving? De cloud heeft veel meer voordelen dan je denkt. Wij regelen een zachte landing in een veilige, online leeromgeving. En de server? Die kan helemaal weg.

Zorgeloos in de Cloud

De Rolf groep introduceert een cloudoplossing die zó transparant is en zó veel waarde toevoegt aan het onderwijs dat cloudwerken voortaan de standaard zal zijn. Een groot voordeel van werken in de cloud is dat apparaten niet meer fysiek op school hoeven te zijn om ze te kunnen beheren of toegang te krijgen tot documenten – werken én beheren zijn plaats onafhankelijk!

Hoe? We laten het je graag zien in 4 stappen.

Vragen over de cloud

Bij de overstap naar Zorgeloos in de Cloud heb je een goede adviseur nodig, want er komen heel wat vragen naar boven. Om er een paar te noemen:

  • Wat past het best bij mijn school: Google G Suite of Microsoft Office 365?
  • Hoe richt ik een cloud-omgeving in die past bij onze onderwijsvisie?
  • Hoe zorg ik ervoor dat alle collega’s er goed mee aan de slag kunnen?
  • Hoe slaan we onze documenten veilig op, met het oog op privacy?
  • Hoe ga ik om met programma’s die nog niet in de cloud werken zoals CITO?

Elke vraag verdient een weloverwogen antwoord. En elk antwoord lokt weer nieuwe vragen uit. Samen bepalen we wat het beste past bij jouw school. Belangrijk is ook dat de teamleden vanaf het begin betrokken worden bij dit proces. Zij moeten immers met de gekozen oplossing en de bijbehorende trainingen aan de slag!      

ZuluConnect, een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving

Om al je accounts, apps en toegang tot alle educatieve software op een makkelijke manier te beheren, is er ZuluConnect. Met deze handige leer- en werkomgeving kun je zelfs nog een stap extra zetten: die naar gepersonaliseerd leren. ZuluConnect maakt het namelijk mogelijk volop te experimenteren met zelfgemaakte en zelf samengestelde lessen, zonder direct afscheid te nemen van je vertrouwde methodes.

ZuluConnect is winnaar van de IPON-award 2018 ‘Organisatie van het leren’.

In vijf stappen naar Zorgeloos in de Cloud

Zie je het al voor je, zorgeloos werken in de cloud? Wij regelen het voor je in 5 overzichtelijke stappen. Inclusief de installatie van alle hard- en software die je nodig hebt. En wil je het beheer en onderhoud uit handen geven? Dat is bij ons ook goed geborgd. 

Stap 1: Inventariseren van jouw wensen

We beginnen met het inventariseren van je wensen

  • Wat wil je bereiken met de overstap naar de cloud? 
  • Welk tijdspad heb je voor ogen? 
  • Welk budget is beschikbaar?
  • Heb je nagedacht over de omgeving waar je in wilt gaan werken (Google of Microsoft). 

Stap 2: Migratievoorstel en offerte

We schrijven een migratievoorstel  en plan van aanpak op basis van jouw wensen en spreken dit uitvoerig met je door. Op basis van het gesprek over het migratievoorstel maken we een offerte. Die nemen we punt voor punt door, zodat je precies weet wat je krijgt. 

 

Stap 3: Inrichting van het cloudplatform

We gaan, na jouw akkoord op onze offerte en plan van aanpak, in overleg het cloudplatform voor je inrichten. Daarna ben je klaar voor de overstap naar volledig leren en werken in de cloud.

Stap 4: Overhevelen van al jouw data

In overleg verplaatsen wij jouw data van de schoolserver naar de vooraf bepaalde plek op het nieuwe cloudplatform. Daar hoef je zelf niks aan te doen.

Via ZuluConnect koppelen we het leerling administratiesysteem, Basispoort en het nieuwe cloudplatform aan elkaar. Erg handig omdat vanuit ZuluConnect alle gebruikers direct toegang hebben tot de educatieve software en het cloudplatform.

We zorgen ervoor dat al jouw bestaande (educatieve) applicaties die niet in de cloud werken, zoals CITO, gewoon blijven werken.

Stap 5: Training op locatie

Tot slot verzorgen we een training op locatie, zodat alle collega’s moeiteloos in de cloud kunnen werken. 

Ons concept heeft veel voordelen voor jou! Je kunt altijd en overal werken, er is minder risico op diefstal van privacy gevoelige data. Daarnaast bieden wij als enige partij een duurzame en toekomstgerichte oplossing: geen investeringen meer in servers!
de Rolf groep

Veiligheid en privacy 

Bij elke stap die we samen zetten naar het werken in de cloud, kijken we naar veiligheid en privacy. Zodat je zeker weet dat je volledig voldoet aan de alle eisen die de overheid – en de EU – op het gebied van gegevensbescherming stelt. Je kunt hier lezen hoe we dit doen.

Wil je onze ICT aanpak nog even terug zien in een filmpje?

We willen jou de beste gebruikerservaring geven op onze website en webshop. Daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website beter te laten werken. Hiermee kunnen wij en - met de Rolf groep samenwerkende partijen - jouw internetgedrag volgen en advertenties relevant maken. Als je verder gaat op onze website dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie is te lezen bij Privacy en Cookies.