Aan de slag met STEAM

Zorg jij voor een beetje STEAM in de groep?

Wat hebben elektrisch rijden, windenergie en kweekvlees met elkaar te maken? Het is de toekomst van de kinderen van nu. Zij hebben speciale competenties nodig om straks te dealen met klimaatverandering, voedselschaarste en het opraken van fossiele brandstoffen. We noemen deze competenties ook wel 21th century skills.

Wat is STEAM precies?

Met STEAM worden competenties als programmeren, samenwerken, creatief denken en onderzoeken gestimuleerd. STEAM staat voor:

  • Science
  • Technology
  • Engineering
  • Arts
  • Mathematics

STEAM biedt een scala aan mogelijkheden het onderwijs aantrekkelijker, betekenisvoller en eigentijdser te maken. Kinderen mogen ontdekken, proberen, fouten maken en opnieuw proberen. Als leerkracht heb jij een coachende rol.

Ga jij met STEAM aan de slag?

Wij helpen je verder. Door slim advies te geven over de impact van deze activiteiten op jouw inrichting, handige STEAM-trainingen in samenwerking met onze partner OinO-Advies en uitgebreide range aan STEAM-leermiddelen. Lees onze blogs voor meer inspiratie.

Een voorbeeld vanuit het SkillsLab

Programmeren met WeDo 2.0 van LEGO Education

Kinderen worden overspoeld met techniek. Dan kun je als school niet blijven werken met een werkboekje en potlood. Tenzij je terug wilt naar de jaren 50.
Diana Molenschot-Kloos