Veiligheid = AAN | met ZuluConnect
Wij zijn dagelijks aan het werk om de functies en het gebruiksgemak van ZuluConnect te verbeteren. Daarbij heeft veiligheid altijd onze aandacht.
- Met twee-factor-authenticatie loggen gebruikers nóg veiliger in, omdat we – naast gebruikersnaam en wachtwoord – nog een andere manier gebruiken om er zeker van te zijn dat de gebruiker zéker degene is die hij zegt dat hij is.
- Met ‘Web for classrooms’ zoeken leerlingen via een veilige zoekmachine, die gemodereerd is zodat ongewenste inhoud niet getoond wordt.
- De leerkracht kan meekijken met wat er gebeurt op de schermen van de leerlingen: bij individuele leerlingen of de gehele groep. Webpagina’s kunnen worden geopend en gesloten en ook kan een scherm geblokkeerd worden.
Kennisdeling = AAN | met ZuluConnect
Doordat de ZuluConnect-gebruikersgroep zo groot is, zijn er veel ingangen om met elkaar te sparren over de mogelijkheden. Los daarvan kunnen gebruikers zich laten trainen. OinO-Advies, onderdeel van de Rolf groep, verzorgt trainingen op maat. Voor meer informatie of een aanvraag mail gerust – zuluconnect (@) oino-advies.nl.
De website van ZuluConnect, zuluconnect.net, bevat een zeer uitgebreide ondersteuningsafdeling. Neem daar eens een kijkje, je zult zien dat er voor veel mogelijke vragen al een antwoord is!
Ben je nieuwsgierig naar hoe het straks in zijn werk gaat als je wilt starten met ZuluConnect? Download dan deze PDF:
Eén inlog voor alle applicaties (Single Sign On)
Single Sign On: naast een Single Sign On-koppeling met Basispoort en de Entree Federatie is er ook een Single Sign On-koppeling met de volwaardige online versies van Word en Excel (Microsoft Office 365) en Docs en Sheets (G Suite).
Automatische gebruikersdatabase
Een automatische gebruikersdatabase: vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS) worden direct gebruikers voor Basispoort en e-mailadressen voor G Suite en Office 365 aangemaakt – én onderhouden. Met één keer inloggen in ZuluConnect hebben gebruikers direct toegang tot alle omgevingen.
Cloudwerken
Cloudwerken: ZuluConnect helpt je naar een toekomst in de Cloud. Office 365 en G Suite gebruik je vloeiend naast elkaar, op ieder gewenst apparaat.
Lessen maken, delen en arrangeren
Maak, deel en arrangeer eenvoudig lessen met de ZuluConnect editor en deel deze met collega’s of in de ZuluStore. Vervolgens zet je jouw samengestelde les direct klaar voor je leerlingen in de gekoppelde agenda. Beschik je als school over Wizenoze, dan kan deze gekoppeld worden aan ZuluConnect.
Het is eenvoudig om lesmateriaal te vinden in de ZuluStore. Hierin delen uitgevers en andere gebruikers de door hen samengestelde lessen.
Binnen de ZuluStore kan er flexibel worden afgerekend. Van hele leerlijnen tot een klein onderdeel. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt.

De ZuluStore: maak, deel en arrangeer interactieve lessen.

Ken snelkoppelingen toe aan een groep of leerling.
Nakijkcarrousel
Met de nakijkcarrousel wordt het leereffect van een toets verhoogd en tegelijkertijd de werkdruk voor de docent verlaagd. Door bij een toets afname gebruik te maken van de Nakijkcarrousel kunnen leerlingen hun eigen werk en dat van anderen nakijken. Ze leren hoe ze feedback moeten geven en ontvangen. Uiteraard houdt de docent de volledige controle en regie op het proces. Toetsen wordt leren in plaats van alleen maar meten.
Plaatjeslogin
Een plaatjeslogin: voor veel leerlingen is het prettig om in te kunnen loggen met een afbeelding in plaats van met een wachtwoord. ZuluConnect voorziet in een plaatjeslogin voor Single Sign On bij onder andere e-mail, OneDrive, Google Drive en Chromebook.
Dashboard
Een overzichtelijk dashboard: ZuluConnect heeft een dashboard waarin je de voortgang van lessen en toetsen van leerlingen kunt volgen. Door snelkoppelingen op je dashboard te plaatsen, heb je altijd en overal met één klik toegang tot je favoriete websites.