NULL

Ontwikkeling, training & advies

Een leven lang leren

Direct contact

Danielle Diele
Danielle Diele

Business Unit manager

de Rolf groep opleiding en training

Vraag onze nieuwe scholingsbrochure 2022-2023 aan voor het basisonderwijs!

Wie anderen iets bijbrengt, is zelf ook vol van leren. Die houding komt goed van pas, want werken in het onderwijs of in de kinderopvang vraagt om een leven lang leren.

We bieden je trainingen, coaching en advies om jouw kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Zo zorgen we er samen voor dat de kwaliteit van het onderwijs en de kinderopvang gewaarborgd blijft.

Jouw ontwikkeling: héél belangrijk

De ontwikkelingen gaan snel. Als we in deze veranderende wereld niet mee veranderen, staan we stil. Raken we op achterstand. Meegaan met deze ontwikkelingen is essentieel: de kennis en vaardigheden van onderwijsprofessionals en pedagogisch medewerkers hebben een grote invloed op de kwaliteit van het onderwijs en de kinderopvang.

Met de Rolf groep onderwijs adviseurs blijf je de ontwikkelingen voor

Onze afdeling Onderwijsadvies & Ontwikkeling zorgt ervoor dat elke professional, in het onderwijs of de kinderopvang, elke ontwikkeling een grote stap vóór blijft. Dit doen wij door:

  • Onderwijskundige begeleiding
  • Oplossingen voor vraagstukken op het gebied van talentontwikkeling
  • Oplossingen voor vraagstukken op het gebied van digitale geletterdheid
  • Professionals te coachen, trainen en begeleiden

Ons aanbod

We bieden je een breed aanbod om je verder te professionaliseren. Lees hieronder meer over onze verschillende oplossingen. 

KlasMastr

Eén plek voor je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dat is de gedachte achter KlasMastr. Het leerplatform is speciaal ontworpen voor professionals in kinderopvang en (primair) onderwijs, en staat bomvol fysieke en online trainingen. Samen met een bestuur of directie richten we jaarlijks een maatwerk ‘KlasMastr’ in, met trainingen die aansluiten bij de visie en het beleid van jouw organisatie. Daarnaast is er ruimte voor het monitoren van de eigen ontwikkeling, via het bekwaamheidsdossier en een LeerRoutekaart, en voor het delen van expertise via de Kennis in Huis pagina.
Lees meer over KlasMastr

Opleidingen en trainingen

De onderwijswereld verandert ontzettend snel. Daarom is het belangrijk als professional, in kinderopvang en onderwijs, om jezelf te blijven ontwikkelen. Bij de Rolf groep helpen we je hier graag bij door trainingen en opleidingen aan te bieden. Deze zijn praktijkgericht en gespecificeerd op verschillende ontwikkelingsgebied. Benieuwd naar ons complete opleidingsaanbod?
Bekijk alle opleidingen en trainingen

Professionalisering en het jonge kind

De belangrijkste manier van leren voor jonge kinderen is spelenderwijs. Als professional in kinderopvang of onderbouw is het jouw taak om dit te faciliteren. Om je hierbij te ondersteunen bieden we eersteklas trainingen gericht op spel en de fysieke en mentale ontwikkeling van peuter en kleuters. Ontdek al onze trainingen op maat via de onderstaande knop.
Lees meer over professionalisering en het jonge kind

Interim professionals

Met onze interim poule verzorgen we tijdelijke of langdurige vervanging voor verschillende managementfuncties in jullie organisatie. We bieden vervanging voor bestuurders, directie en interne begeleider in het primair onderwijs. Onze professionals zitten bomvol ervaring en expertise, zodat ze jouw organisatie in korte tijd verder kunnen helpen. Meer weten over onze interim professionals?
Lees meer over onze interim professionals

Studiereizen

Hoe is het onderwijs buiten Nederland georganiseerd? Wat kunnen we leren op educatief gebied in andere landen. Van digitaal leren, passend- of inclusief onderwijs tot ontdekkend leren? De studiereizen zijn een combinatie van leren en ervaren. Samen met collega’s bezoek je verschillende scholen, verdiep je je in de achtergronden en cultuur en wissel je van gedachten met lokale onderwijsprofessionals en je reisgenoten.
Lees meer over onze studiereizen

Meer weten over professionalisering?

Wil je meer weten over professionalisering en de mogelijkheden voor jouw school of kinderopvang bespreken? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. We helpen je graag verder!

Direct contact
Danielle Diele
Danielle Diele

Business Unit manager

Vraag of klacht?

Telefonische helpdesk – Op werkdagen staan wij voor je klaar tijdens kantooruren (09:00 – 17:00). Telefonisch ingediende vragen of klachten proberen wij altijd direct in behandeling te nemen en/of door te zetten naar de desbetreffende afdeling.

Voicemail – Buiten kantooruren kun je vragen en klachten per voicemail inspreken. Je ontvangt uiterlijk binnen één werkdag reactie. Afhankelijk van de aard van de klacht wordt er telefonisch contact opgenomen of ontvang je per e-mail een bevestiging van ontvangst.

E-mail – Vragen en/of klachten kun je ook per e-mail indienen. Ook hiervoor geld dat wij je zo snel mogelijk voorzien van een reactie (doorgaans per e-mail), en uiterlijk binnen twee werkdagen.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust een kijkje in de rest van ons aanbod.