bool(false)

Welke taalmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Taalmethodes

Taalmethodes

Welke taalmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Direct contact?

Cerel Conradus
Cerel Conradus

Accountmanager

Methoden en leermiddelen

Welke taalmethodes zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

De ontwikkeling van taal is ontzettend belangrijk voor kinderen. Door taal leren kinderen communiceren en elkaar begrijpen. Als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed, kan er een taalachterstand ontstaan. Voor het basisonderwijs zijn er verschillende taalmethodes die je kunt gebruiken om te werken aan de taalontwikkeling van kinderen.

Overzicht taalmethodes

  • Nieuw Nederlands Junior – Noordhoff
  • Pit – ThiemeMeulenhoff (vanaf 2022 beschikbaar)
  • Staal – Malmberg
  • Taal Actief 5 – Malmberg (vanaf 2022 beschikbaar)

Nieuw Nederlands Junior - Noordhoff

In de taalmethode Nieuw Nederlands Junior Taal werken leerlingen toe naar een eindproduct waarin alle taaldomeinen een plek hebben. De samenhang tussen taal, spelling en lezen staat centraal. Leerlingen krijgen bij deze taalmethode de kans om te groeien en stap-voor-stap te leren. Ze werken op hun eigen niveau richting het eindproduct en werken aan dezelfde rijke teksten en uitdagende opdrachten. Voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben zijn er plusopdrachten.
Bekijk de taalmethode Nieuw Nederlands Junior Taal

Pit - ThiemeMeulenhoff

Pit is de taal- en spellingmethode voor groep 4 t/m 8. Met deze taalmethode kun je eenvoudig differentiëren in aanpak, tijd en aanbod. In alle lessen is er doorlopend aandacht voor woordenschat.
Bekijk de taalmethode Pit (vanaf 2022 beschikbaar)

Staal - Malmberg

Staal taal is een taalmethode die spelling en grammatica combineert. Met tekst, beeld en andere zelfgekozen bronnen werk je met de leerlingen toe naar een taalproduct dat inspeelt op hun eigen belevingswereld. Staal brengt taal tot leven en zorgt voor betere resultaten op elke school.
Bekijk de taalmethode Staal

Taal Actief 5

Kinderen goed leren communiceren – dát is het doel van Taal actief. Wie goed kan communiceren, is beter in staat om te leren en te groeien. Taal actief maakt kinderen bewust van de kracht van taal. Ze passen wat ze geleerd hebben actief toe en groeien zo in taal.
Bekijk de taalmethode Taal Actief (vanaf 2022 beschikbaar)

Meer weten over taalmethodes?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer met alle taalmethodes. Welke is nou het meest geschikt? Welke past het best bij jouw wensen? Wij helpen jou graag met de keuze voor de best geschikte taalmethode voor jou.

Direct contact
Cerel Conradus
Cerel Conradus

Accountmanager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?